Sabadell-pankki siirtää kotipaikkansa pois Kataloniasta

0

Espanjan viidenneksi suurin pankki Sabadell ilmoittaa siirtävänsä kotipaikkansa pois Kataloniasta.
Yhtiö aikoo perjantaina käynnistää toimet kotipaikan siirtämiseksi Alicanten kaupunkiin. Sabadellin pääkonttoria ei kuitenkaan olla siirtämässä pois Barcelonasta.
Pankin johtoryhmä päätti kokoustaa siirtosuunnitelmista, kun pankin osakkeet syöksyivät Kataloniaa ja Espanjan keskushallintoa repivän poliittisen kriisin vuoksi. Katalonia äänesti viime sunnuntaina itsenäisyydestä, ja keskushallinto on pitänyt projektia alusta alkaen laittomana. Katalonian aluehallinto kuitenkin on kaavailemassa itsenäisyysjulistusta, joka voisi tapahtua maanantaina.
Muun muassa El Mundo on kertonut, että Barcelonassa pääkonttoriaan pitävä CaixaBank pohtii pääkonttorinsa väliaikaista siirtoa Baleaareille. Lehti perustaa tietonsa pankista saamiinsa lähteisiin.

S&P uhkaa laskea Katalonian luottoluokitusta

Luottoluokittaja Standard & Poor’s uhkaa laskea Katalonian luottoluokitusta itsenäistymisaikeista johtuvien jännitteiden vuoksi. S&P pelkää, että Katalonian aluehallinto ja Espanjan keskushallinto eivät onnistu vuoropuhelussa, mikä heikentäisi Katalonian velanmaksukykyä.
Katalonian luottoluokitus on tällä hetkellä B+/B. Standard & Poor’s harkitsee asettavansa luokituksen tarkkailuun kolmeksi kuukaudeksi.

STT

Kuvat: