TPS kipusi jääkiekkoliigan kärkeen – Kärpillä menossa voittoisa jakso

0

Turun Palloseura valtasi jääkiekkoliigan kärkipaikan lauantaina. TPS kukisti kotonaan KalPan 3-2 ja kipusi ykköseksi 29 pisteellään. TPS:n tehokkain oli 1+1 kerännyt Jasper Lindsten.
Vieraat nousivat maalin päähän päätöserässä, mutta Janne Tavin ja Ville-Vesa Vainiolan osumat olivat sittenkin laiha lohtu kuopiolaisille.
Edes kovat poissaolot eivät näytä hidastavan TPS:n vahvaa alkukauden virettä. KalPa-ottelusta joukkueen kokoonpanosta puuttuivat loukkaantuneet Ilari Filppula, Eric Perrin ja Ilkka Heikkinen. Myöskään NHL:n Vancouver Canucksista lainalle saatua puolustajalupaus Olli Juolevia ei nähty vielä kaukalossa.
Kärkipään taistossa Oulun Kärpät nujersi kotonaan jyväskyläläisen JYPin 2-1. Samalla JYP valahti taulukossa ykkössijalta kolmanneksi. Kärpät puolestaan kapusi toiseksi pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta TPS:stä. Kärpille voitto oli jo viides peräkkäinen.
Maalipörssin kärjessä oleva Charles Bertrand osui Kärpille.

HPK:lle taas tappio

Häntäpäässä Tampereen Ilves otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa vieraissa. Sport kaatui Vaasassa 2-0 Juho Liuksialan ja Ville Meskasen maaleilla. Tolppien välissä Markus Ruusu saalisti nollapelin 27 torjunnalla.
Tampereen toinen seura Tappara otti 2-1-kotivoiton Mikkelin Jukureista. Voittomaali oli Jukka Peltolan käsialaa. Jukureiden maalinteko on ollut tuskaista läpi alkukauden, nyt osui ainoastaan Ville Leskinen.
Erik Thorell, Miro Heiskanen ja Juhani Tyrväinen heiluttivat verkkoa, kun Helsingin IFK kellisti kotonaan Rauman Lukon 3-1.
Hämeenlinnan Pallokerhon synkkä jakso sen kuin vain jatkuu. KooKoo vei pisteet mennessään Kouvolaan 2-1-tuloksella. HPK on pelannut jo kuusi peliä putkeen ilman pisteitä.
SaiPa otti 3-2-jatkoaikavoiton Porin Ässien vieraana. Roy Radke viimeisteli ratkaisuosuman lappeenrantalaisille.

STT

Kuvat: