Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Tulvavesi jatkaa nousua Turun moottoritiellä Espoossa – tulvat nousemassa muuallakin Etelä-Suomessa

Turun moottoritiellä tulvavesi jatkaa nousuaan Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla, kertoo Liikennevirasto. Toistaiseksi on kuitenkin saatu pidettyä auki yksi ajokaista kumpaankin suuntaan.
Aamun liikenne sujui viraston mukaan hyvin, sillä autoilijat olivat lähteneet liikkeelle normaalia aiemmin ja valinneet reitiksi Kehä III:n ja Länsiväylän. Liikenne jakautui näin tasaisemmin pitemmälle ajalle ja useammalle väylälle.
Yön aikana ajoradan viereen on rakennettu suojavalleja, ja niiden vahvistamista jatketaan päivän aikana. Lisäksi vesipumppujen avulla on saatu toistaiseksi pidettyä vesi suojavallien ulkopuolella.

Sateet nostaneet jokien pintoja

Runsaat sateet ovat nostaneet jokien vedenpitoja tulvalukemiin, kertoo Suomen ympäristövirasto (Syke).
Espoonjoen vesi on noussut Turunväylällä Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla. Liikenneviraston mukaan toistaiseksi on kuitenkin saatu pidettyä auki yksi ajokaista kumpaankin suuntaan.
Myös Vihdintiellä Vantaan Askistossa on vesi noussut tielle. Paikalla on alennettu nopeusrajoitusta, mutta tie on kyetty pitämään auki liikenteelle.
Riihimäellä Vantaanjoki on noussut tulvarajalle, ja Peltosaaressa vettä on valunut joidenkin kerrostalojen kellareihin.
Tuusulanjoella vesi uhkaa puolestaan kastella yhtä taloa. Lisäksi Lepsämänjoella ja Karjaanjoella vettä on tulvinut pelloille.
Etelä-Suomessa myös Ilolanjoki ja Hirvihaara ovat lähellä tulvarajaa.
Uudenmaan rannikolla maa on Syken mukaan todella märkää, ja siksi vesi valuu nopeasti jokiin.
Tulvatilanteen ennustetaan jatkuvan viikonloppuun asti. Etelä-Suomeen on luvassa taas runsaita sateita torstaina ja viikonloppuna, joten tulvatilanne voi pahentua entisestään Turunväylällä ja Riihimäellä.
Espoossa Bodomjärven juoksutusta onkin vähennetty Turunväylän tulvaongelmien helpottamiseksi.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto