Vastaa itse: Pesetkö hampaat ennen vai jälkeen aamupalan?

0
Hampaidenpesu, hammaspesu, hammasharja, suu, suuhygienia. Kuvaaja: TS/Jori Liimatainen

Hampaidenpesu, hammaspesu, hammasharja, suu, suuhygienia. Kuvaaja: TS/Jori Liimatainen
Niin vai näin? -sarjassa pohditaan seuraavaksi aamun hampaiden pesun ajankohtaa. Kysymme Sinulta, pesetkö hampaat yleensä ennen vai jälkeen aamupalan?

Kysymys ei sinänsä ole mielipiteistä, sillä alan ammattilaisilta asiaan löytyy ainut, oikea vastaus. Salon hammaslääkärikeskuksen hammaslääkäri Tuomo Erkkolan vastaus on yksiselitteinen: hampaat puhdistetaan ennen aamupalaa.
– Jos aamiaisella syö vähänkään happamia tuotteita, kuten vaikka tuoremehua, syljen happamuus kasvaa voimakkaasti. Jos sen jälkeen hampaita menee vielä harjaamaan, saa aikaan eroosion hammaskiilteessä, mikä johtaa hampaan reikiintymiseen, Erkkola kertoo.

 

Lue lisää perusteluja maanantain lehdestä 2.10.2017.