Venäjällä opposition mielenosoituksissa otettiin kiinni jopa yli 250 ihmistä – mieltä osoitettiin Putinin syntymäpäivänä

0

Tuhannet ottivat osaa presidentti Vladimir Putinin vastaisiin mielenosoituksiin ympäri Venäjää lauantaina. Pietarissa poliisi hajotti väkivalloin mielenosoituksen ja otti kiinni 66 mielenosoittajaa, kertoo aktivistien pidätyksiä Venäjällä seuraava OVD Info -järjestö. BBC:n mukaan poliisi olisi ottanut yhteensä jopa yli 250 mielenosoittajaa kiinni ympäri maata.
Esimerkiksi Moskovassa mielenosoitukseen osallistui yli 1 000 ihmistä, Pietarissa paikalla olisi ollut jopa 3 000 ihmistä.
Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kutsui koolle mielenosoituksia Putinin syntymäpäiväksi. Mielenosoituksia oli määrä järjestää noin 80 kaupungissa.
Navalnyi ei itse päässyt osallistumaan protesteihin, koska hänet tuomittiin vankeuteen aiemmin tällä viikolla. Navalnyi sai 20 päivän tuomion, koska oli viranomaisten mukaan rikkonut jatkuvasti lakia julkisten kokoontumisten järjestämisestä

Toimistoja ratsattu, kannattajia pidätetty

Alun perin Navalnyin piti kampanjoida lauantaina Putinin kotikaupungissa Pietarissa. Navalnyi haluaa asettua ehdolle ensi kevään presidentinvaaleissa, mutta vaaliviranomaisten mukaan se ei ole mahdollista hänen aiemman petostuomionsa vuoksi.
Viime päivinä Navalnyin kampanjan päämaja Moskovassa ja muita toimistoja on ratsattu. Myös useita Navalnyin läheisiä tukijoita on pidätetty.
Putin täytti lauantaina 65 vuotta. Kremlin tiedottajan mukaan presidentti vietti syntymäpäiväänsä perhepiirissä, minkä lisäksi hänen oli määrä johtaa Venäjän turvallisuusneuvoston istuntoa.

http://www.bbc.com/news/world-europe-41538256

STT

Kuvat: