Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Vilppaan Juho Nenonen on myös startup-yrittäjä – Sportspot on urheilupalveluiden markkinapaikka

Juho Nenonen

Korisliigassa pelaavan Vilppaan Juho Nenonen on perustanut joensuulaisen ystävänsä Teemu Harisen kanssa Sportspot-nimisen urheilupalveluiden markkinapaikan, joka aloittaa toimintansa täydellä teholla tänä syksynä.

Sportspotin bisnesidea on loppujen lopuksi melko yksinkertainen. Jos joku yritys, yhteisö tai yksityishenkilö tarvitsee esimerkiksi tyky-päivään, vuosijuhlaan tai vaikkapa polttareihin ohjelmaa, Sportspot tarjoaa räätälöidyn paketin tarpeeseen.

– Silloin kun vielä opetin yliopistossa urheilujohtamista, ajattelin useasti, että miksi entisiä ja nykyisiä urheilijoita ja valmentajia hyödynnetään niin vähän. Heidän mieletön osaamisensa jää varsinkin uran päätyttyä vähälle käytölle, Nenonen kertoo.

– Olen jutellut asiasta monien urheiluvaikuttajien kanssa ja jokainen, ihan oikeasti jokainen, on miettinyt samaa.

Nenosen mukaan vastaava välityspalvelu ei ole vielä kenenkään ydinosaamista ja uskoo, että kysyntää kyllä riittää.

– Ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, että he pääsevät treenaamaan huippu-urheilijan kanssa.

Kauppatieteiden maisteri Nenonen on tutkinut, testannut ja hionut liikeideaa jo pidemmän aikaa. Sportspot on myös mukana Tekesin Tempo-projektissa. Yrityksellä on vakuuttava omistajaryhmä, johon kuuluu muun muassa Nenosen hyvä ystävä ja FC Barcelonan koripalloilija Petteri Koponen.

Palvelussa on mukana jo nyt useita tunnettuja nykyisiä ja entisiä huippu-urheilijoita, kuten uimari HannaMaria Seppälä, ratakelaaja LeoPekka Tähti ja Vilppaan oma taikuri Teemu Rannikko. Kaiken kruunuksi listoilta löytyy myös itse Kuningas Jari Litmanen.

– Jokainen urheilija, jolle olen jutellut asiasta, on lähtenyt tähän messiin, Nenonen kertoo.

Omasta urheilu-urastaan Nenonen ei ole kuitenkaan vielä valmis luopumaan, vaikka startup-yrittäjäksi lähteekin.

– Olen edelleen täysipäiväinen koripalloilija, enkä aio tinkiä siitä. Kaikki jotka ovat firmassa mukana, tietävät tämän. Minulla on vielä hyviä pelivuosia jäljellä.

Lue lisää Sportspotista keskiviikon Salkkarista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto