YK laittoi Saudi-Arabian johtaman koalition häpeälistalleen jemeniläislapsia tappaneiden iskujen takia

0

YK on asettanut Saudi-Arabian johtaman liittouman niin sanotulle mustalle listalleen. Syynä ovat liittouman tekemät, lapsia tappaneet ilmaiskut Jemenissä.
Liittouman toimet Jemenissä tappoivat tai vammauttivat 683 lasta viime vuonna.
Koalition joutumisesta vuosittain koottavalle häpeälistalle kerrottiin torstaina. Päätöksen listalle lisäämisestä teki YK:n pääsihteeri Antonio Guterres. Pääsihteerin mukaan liittouma on tehnyt joitain parannuksia lasten suojelemiseksi.
Saudi-johtoinen liittoutuma on pommittanut Jemenissä huthikapinallisia maaliskuusta 2015 alkaen. Syytösten mukaan myös kouluja, kauppoja, sairaaloita sekä muita siviilikohteita on pommitettu Jemenin presidentin Abdrabuh Mansur Hadin tukemiseksi.
YK:n turvallisuusneuvosto sopi syyskuun lopussa sotarikostutkijoiden lähettämisestä Jemeniin.

STT

Kuvat: