Yli 21 000 ihmistä osallistui EuroBirdwatchiin

0
Viikonlopun lintutapahtumassa havaittiin eniten valkoposkihanhia. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

EuroBirdwatch-tapahtuma houkutteli viikonlopulla yli 21 000 ihmistä tarkkailemaan lintuja Suomessa. Euroopan suurinta lintuharrastustapahtumaa on vietetty ensimmäisen kerran syksyllä 1993.

Alustavien tietojen mukaan viikonlopun aikana kirjattiin havaintoja yli neljästä miljoonasta lintuyksilöstä. Eniten lintuja havaittiin Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa. Runsaimmat lajit olivat valkoposkihanhi, kottarainen ja peippo.

Suomen suurimmissa kerääntymissä Kontiolahdella ja Iitissä arvioitiin olevan noin 100 000 hanhea. Viikonlopun toiseksi runsain laji Suomessa oli tundrahanhi. Niitä muutti sunnuntaina tuhansittain Itä-Suomessa ja etelärannikolla.

Seuraavaksi runsaimmat lajit olivat peippo, alli ja vihervarpunen.

Viikonlopun harvinaisin lintu oli lauantaina Kiteellä torstaista lähtien viipynyt aavikkotasku. Muita itäisiä harvinaisuuksia olivat kolme sinipyrstöä, kaksi ruskouunilintua ja kaksi taigakirvistä. Viikonlopun aikana Suomessa havaittiin 215 lintulajia.

Viikonlopun lintutapahtumassa havaittiin eniten valkoposkihanhia. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo