Astrum-keskus täyttyy lauantaina pörröturkeista

0

Salon Astrum-keskus täyttyy tulevana lauantaina 18. marraskuuta klo 10–16 pienistä pörröturkeista, kun siellä järjestetään Suomen kani- ja jyrsijäliiton syysnäyttely. Liiton lajiyhdistykset järjestävät tapahtumassa omia lajinäyttelyjään, ja tarjolla on paljon vinkkejä pieneläinharrastajille. Kaneihin on mahdollisuus tutustua myös tuotantoeläinnäkökulmasta. Mukana on lisäksi eläimiä, joihin saa koskea.

Suomen lemmikki- ja näyttelyhiiret ry ja Suomen lemmikkichinchillat ry järjestävät tapahtumassa omat Grand Gala -näyttelynsä. Suomen Lemmikkikanit ry puolestaan järjestää lemmikkikanien 5-vuotisjuhlanäyttelyn, ja paikalla on myös yhdistyksen infopiste paijauspupuineen. Suomen Estekanit ry taas järjestää virallisen Suomi 100 vuotta -kilpailun.

Tapahtumassa on myös rotukanien ulkomuotonäyttely, jossa kanit arvostellaan Eurooppa-standardin ja pohjoismaisen standardin mukaan. Ulkomuotonäyttelyn järjestää Kaniininkasvattajat ry.