Koululaiset muuttavat pois Hermannin koulusta Salon keskustassa. Kaupunginjohtaja Lauri Inna kertoo, että opetus siirretään muihin tiloihin koulun sisäilmakorjausten ajaksi. Muuton ajankohdasta tai korjausten kestosta ei ole tarkkaa tietoa.

Osa koulun luokista sijoitetaan todennäköisesti Moision kouluun, osa Salon lukioon ja osa ammattikorkeakoulun tiloihin. Innan mukaan suunnitelmat ovat kesken. Hermannissa on yhteensä noin 550 oppilasta.

Lauri Inna sanoo, että koulun tyhjentämiseen ei ole päädytty terveysriskien, vaan pikemminkin sisäilmakorjaukselle haluttavan työrauhan takia.

Lue lisää Salon Seudun Sanomista 28.11.2017

Turhaa haaskausta

Ei tuota tarvitse ihmetellä, olisi pitänyt heti sulkea ja purkaa koko koulu. Turha haaskata verorahoja

Joona Nousiainen

Siis milloin?

Niina

Oho! Montako koulua Salossa on, joissa ei olisi sisäilma- tai homeongelmaa? Juurihan tuokin remontoitiin. Mikä meni vikaan?

Mikä meni vikaan aikanaan Laurin koulun remontissa? Eikö näistä ikinä opita!

Äiti

Ja Halikossa tehtiin iso remontti…ongelmat jatkuu.

R J

Mä tiedän yhden jossa ei ole ongelmaa. Mutta ai niin… sehän lakkautettiin!!!

Isukki

Niin sitä lasta koskeva tieto tuli ammennettua sanomalehden nettisivulta. Mihin unohtui kotien tiedottaminen?

Tapsa

Eikö Salon kaupungilla ole LVI-vastaavaa henkilöä muuten niin pätevässä henkilöstöstä?

Kaupunkilainen

Nämä koulujen home-ongelma uutiset eivät todellakaan tuo uusia perheita Saloon asumaan, päinvastoin. Kaupungin kannattaa vaan rakentaa hoivakoteja, sillä Saloon ei muuta kuin eläkeläisiä ja vanhuspalveluista.

Olisi sääli maksaa ulkomaisille tahoille isot rahat.

Alli

Hermannin sisäilmaongelmat johtuvat väärästä korjauksesta. Vanhaan taloon ei voi laittaa koneellista ilmastointia, koska se vetää rakenteissa olevat homeitiöt huoneilmaan. Miksi Salon rakennuksista vastaavat eivät tiedä tätä? Seuraavaksi homehtuu Muurlan entinen kunnantalo, joka muutettiin päiväkodiksi. Ilman koneellista ilmastointia se olisi toiminut hyvin, mutta nyt alkaa homehtua.

Laakko

Ei! vaan ilmastosta. Suomen ilmasto on sateinen.

Paavo

Aivan sama. Turhaa hysterisointia. Ennenkin on pärjätty näissä kouluissa.

Jansku

Paavolla ei ilmeisesti omia lapsia joista huolissaan?
Puolisoni altistunut kahdessa työpaikassa homeelle ( tutkitusti ja eri kaupungeissa)ja seuraukset kyllä huomaa. Haistaa homeen hajun ihmisten vaatteista jopa kauppa jonoissa.
Tyttäremme aloitti yläasteen hermannissa tänä syksynä ja jo tutustumispäivänä puolisoni sanoi että paikka on umpi homeessa, pois täältä. Hyvä että kaupunki reakoi edes tähän ongelmaan.
Lapset turvaan.

Hartza

Alipaine ilmastointi! Kun kaikissa taloissa on.

Ylipaineistus auttaisi

Luulen, että koulujen homeongelmat johtuvat siitä, että kesäisin sammutetaan koulujen ilmastointi ja ehkä lämmityskin. Jos oppilaita on satoja, ei voida käyttää ns. vapaata ilmankiertoa.

Rakennuksen sisällä pitäisi olla pieni ylipaine, niin rakenteista ei tule itiöitä huoneilmaan.

Moision koulun oppilas

Olin ala-asteella Marian koulussa (nykyinen Armfeltin koulu). Silloin meidän luokka siirrettiin yläasteen puolelle homeongelman takia, tämä ”homeluokka” on nykyään käytössä varastona. Oppitunnitkin saatiin olla viikon hiekkakentällä, onneksi ei ollut tuolloin talvi.