Libya suostui kiinniottokeskuksissa väkivaltaa kohdanneiden siirtolaisten evakuointeihin

0

Libya on päässyt sopuun EU:n ja Afrikan maiden johtajien kanssa siitä, että maa sallii kiinniottokeskuksissa väkivaltaa kohdanneiden siirtolaisten evakuoinnit omiin kotimaihinsa. Asiasta kertoo Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Macronin mukaan siirtolaiset evakuoidaan tulevien päivien tai viikkojen aikana.
Macronin mukaan Libyan, Ranskan, Saksan, Tsadin, Nigerin ja muiden maiden johtajat päättivät hätäevakuoinneista Norsunluurannikolla pidettävässä yhteisessä huippukokouksessa. Päätös syntyi sen jälkeen, kun Norsunluurannikon presidentti Alassane Ouattara vaati välittömiä toimia, jotta väitetty orjakauppa ja muu siirtolaisia kohdannut väkivalta saadaan päättymään Libyassa.
– Libya toisti suostumuksensa nimetä leirit, joissa barbaarisia tekoja on tapahtunut, Macron sanoi toimittajille.
Muun muassa Lääkärit ilman rajoja on kertonut ihmisten julmasta kohtelusta Libyan kiinniottokeskuksissa.
Macron kertoi lisäksi, että Afrikan unioni, EU ja YK:n viranomaiset tarjosivat lisää tukea Kansainväliselle siirtolaisuusjärjestö IOMille auttaakseen kotiin haluavien afrikkalaisten palauttamisessa.
Afrikan unionin ja EU:n johtajat ovat vielä tänään koolla Norsunluurannikolla yhteisessä huippukokouksessa.

STT

Kuvat: