Someron kaupunginhallitukselta vihreää hulevesimaksulle

0
Mielenosoitukseen joudutaan lähtemään perjantaiaamuna sateisessa ja tuulisessa säässä. Kuva: SSS/Sami Kilpiö

Hulevesimaksun käyttöönotto etenee Somerolla. Someron kaupunginhallitus antoi maanantaina yksimielisen tukensa uuden maksun käyttöönotolle ensi vuoden alussa. Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallitus alensi uudella maksulla tavoiteltavan rahapotin määrää. Tekninen lautakunta asetti aiemmin tavoitteeksi, että uudella maksulla kerätään 225 000 euroa vuodessa. Kaupunginhallituksen esityksessä tuotto on 175 000 euroa.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen sanoo uuden tuottoarvion antavan mahdollisuuden maksutason uudelleen pohtimiseen. Suikkanen on itse aiemmin kaivannut lisäharkintaa erityisesti liike- ja teollisuustonteille määrättävistä maksimimaksuista. Teknisen lautakunnan aiemman ratkaisun mukaan näiden tonttien ylin maksu on 1 400 euroa.

Tekninen lautakunta päätti perittävistä hulevesimaksuista lokakuussa. Suikkanen muistuttaa kuitenkin, että tekninen lautakunta voi päättää kiinteistöiltä perittävistä hulevesimaksuista vasta valtuuston hyväksymien yleisten periaatteiden pohjalta.