Ely korostaa työmatkalaisten tarvitsevan kesän linja-autovuoroja Someron ja Salon välillä

0

Ely-keskus korostaa, että Someron ja Salon välille tarvitaan myös kesäksi linja-autovuoroja työssäkäyvien palvelemiseksi. Joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta huomauttaa, että nykyinen joukkoliikenne Someron ja Salon välillä jää jälkeen tavoitteeksi asetetusta tasosta.
– Keskeinen tavoite on turvata Someron ja Salon välille sellaiset vuorot, että työssäkäynti 8–16:n välillä onnistuu julkista liikennettä käyttäen, Kivelä huomauttaa.

Ely-keskus sekä Salon ja Someron kaupungit aikovat hankkia sopimuksella kaiken välillä tarvittavan joukkoliikenteen ensi kesästä alkaen.

J. Vainion Liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio pitää Salon ja Someron välisiin linja–autovuoroihin suunniteltua uudistusta erikoisena. Vainion mukaan muutos ei tunnu joukkoliikennelain hengen mukaiselta.
– Palvelutason parannus on hyvin pientä, jos markkinaehtoinen liikenne lopetetaan kokonaan ja käytännössä vain kesäajaksi hankitaan lisävuoroja, Vainio toteaa.
Vainio pitäisi parempana ratkaisua, jossa Someron ja Salon välille hankittaisiin kesäksi yhteiskunnan tukemia vuoroja ja annettaisiin yhtiöiden jatkaa markkinaehtoisten vuorojen liikennöintiä.