Influenssatartuntoja selvästi vähemmän kuin vuosi sitten

1

Influenssakausi on ollut Suomessa toistaiseksi melko rauhallinen. Varmistettujen viruslöydösten kokonaismäärä on selvästi pienempi kuin vuosi sitten.
Samalla B-virustyyppien määrä on selvästi A-virusten määrää suurempi, mikä on poikkeuksellista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan joulukuun 30. päivään mennessä varmistettuja A-viruslöydöksiä on 757 ja B-viruksia 1 592. Vastaavaan aikaan viime vuonna varmistettuja A-viruksia oli yli 10 000 ja B-viruksia vain 149.
THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan B-virusten laajempi leviäminen jo tässä vaiheessa on epätavallista.
– Normaalisti A-virus jyllää aluksi laajemmin ja vasta sen laantuessa on B-viruksen vuoro. Nyt näin ei ole, eikä syytä siihen tiedetä.
Viime vuonna suurempi A-virusten määrä aiheutti vakavia ongelmia etenkin vanhuksille. Influenssarokotteen suoja A-tyypin H3N2-virukselle jää vanhuksilla vähäiseksi, jolloin virus voi olla hengenvaarallinen.

STT

Kuvat:

Jätä kommentti

1 Kommentti "Influenssatartuntoja selvästi vähemmän kuin vuosi sitten"

Ei se rokotesuojan hyöty välttämättä niin ”heikko” ole, mitä jotkut lööppilehdet uutisoivat. Ja kun rokotukset aloitettiin ajoissa, niin saattoi muodostua riittävän vastustuskykyinen väestönosa, mikä torppasi taudin leviämisen epidemiaksi.