Itsellinen ja vireä – Someron kunta 150 vuotta

0
Sopan vuonna 2003 syntyneet juniorit voittivat viime keväänä Länsirannikon mestaruuden jättäen taakseen muun muassa TPS:n, Ässät ja Lukon. Poikien oheisharjoittelussa treenataan koordinaatiota ja nopeutta.

Somerolle tuli kunnallishallinto joulukuun viimeisinä päivinä 150 vuotta sitten, kun kunta irrotettiin seurakunnasta.

Kunnallishallintoon lähdettiin vastentahtoisesti, mutta Somerosta on puolentoista vuosisadan aikana kehittynyt vireä maalaiskaupunki, jota leimaa itsellisyys ja omaperäisyys.

Juhlan kunniaksi pyhitämme vuoden 2017 viimeiset Salon Seudun Sanomien viikonvaihdesivut Somerolle. Sivuilla pääsemme kurkistamaan nykyajan lapsiperheen arkeen ja vertaamaan sitä aikaan 150 vuotta sitten.

Sopan vuonna 2003 syntyneet lahjakkaat jääkiekkojunnut katsovat tulevaisuuteen ja toivovat Someron lukioon urheilulinjaa, koska haluaisivat jatkaa pelaamista edelleen Somerolla.

Somerolta löytyy myös Suomen vanhin kuivuritehdas Arskametalli, joka osti vuosi sitten itseään kaksi kertaa suuremman kilpailijan.

Somerosta ei voi puhua ilman musiikintekijöitä, kirjailijoita ja taiteilijoita, sillä pienelle paikkakunnalle mahtuu kosolti tunnettua ja tunnustettua luovuutta ja taitoa. Lue lehdestä, mistä näkökulmasta monipuolisen kulttuuripitäjän ytimeen tällä kertaa kurkistetaan.