Vieroitushoito ja selviämisasema täyttyivät Salossa joulun jälkeen

1
Palvelukoordinaattori Marjut Sampinen. Kuva SSS/Minna Määttänen

Vieroitushoitoyksikkö ja selviämisasema Salossa Kalkkitiellä Anjalassa täyttyivät joulun pyhinä.

– Selviämisasemalle on ohjattu asiakkaita suoraan Turun yhteispäivystyksestä, mikä on nyt uutta. Ehkä siellä on ollut täyttä tai sieltä osataan ohjata nyt paremmin tänne. Myös Loimaan terveyskeskuksesta on ohjattu ”promilleissa” olleita asiakkaita Saloon, sanoo vieroitushoitoyksikön ja selviämisaseman palvelukoordinaattori Marjut Sampinen.

Saloon vuonna 2011 perustettu katkaisuhoitoasema on muuttunut kuluvan vuoden aikana vieroitushoitoyksiköksi ja selviämisasemaksi.

Kuntoutumiskeskus Salossa toimivat samassa rakennuksessa vieroitushoitoyksikkö ja selviämisasema akuutin päihdekierteen katkaisemiseksi ja vieroitusoireiden hoitamiseksi. Samassa toimii pidempiaikaista laitoskuntoutusta tarjoava kuntoutumishoitoyksikkö.

– Salon palveluja käyttää noin 30 kuntaa Lounais-Suomen alueelta. Katkaisuhoidon asiakkaissa on tälläkin hetkellä myös muutama salolainen. Salon ja Someron ohella Paimio, Turku, Loimaa, Kaarina ja Raisio käyttävät Salon palveluja paljon, mutta myös Säkylä ja Pöytyä.

Turku on seuraavaksi lähin paikka, missä on vieroitushoito ja selviämisasema.

Selviämisasemalla on neljä paikkaa, kaksi huonetta, ja molemmat ovat olleet joulun käytössä.

– Selviämisasemalla ollaan vain vuorokausi. Sinne voi tulla vuorokauden ympäri, sillä alkoholiriippuvuus ei katso päivää eikä vuodenaikaa. Tarve ei osu myöskään virka-aikaan, sanoo Sampinen.

Lue lisää 29.12.2017 Salon Seudun Sanomista

Riitta

Entäpä kun ne neljä paikkaa on täynnä ja asiakas oven takana, mihin ohjaatte vai kiitos ja koita pärjätä, tule huomenna uudestaan – nähty on valitettavasti