Kemiönsaarelaisen Salmonfarmin toimitusjohtaja: kaloja tippui tielle maksimissaan tonni

3
Salmonfarmin tehdas toimii Kasnäsissä. Kuva: TS/Arkisto Ari-Matti Ruuska

Tielle pudonneen kalalastin kokoa on arvioitu väärin, sanoo Kemiönsaaressa toimivan Salmonfarmin toimitusjohtaja Wilhelm Liljeqvist.

– Kaloja on kerätty tieltä 200–300 kiloa. Niitä on yhteensä ihan maksimissaan tonni.

Pelastuslaitos arvioi maanantai-iltana, että osin pilaantuneita kaloja olisi tippunut Kasnäsintielle ja Söderlångvikintielle jopa 20 tonnia.

Liljeqvist kertoo kalalastin olleen matkalla Forssaan kompostointilaitokselle. Kalojen kuljetuksesta huolehtii urakoitsija.

– Kalat ovat kuljetusautossa irtonaisena, ja oletan, että niitä on päässyt tippumaan luukun kautta. Emme ole vielä saaneet selvitystä kuljetusyritykseltä, jonka vastuulla vahinko on.

Lue lisää keskiviikon 20.12.2017 Salon Seudun Sanomista

 

 

 

Ex-noksu

Hyvä että tj tuli nimellään ja firmansa nimellä julkisuuteen. Asenne kyllä oli tyypillisen vähättelevä.

Ihmetyttää myös, että miksi kasvattamosta viedään tonnikaupalla osittain mädäntyneitä kaloja hävitettäväksi. Ovatko samoissa altaissa uineet myyntikelposia? Olisiko AvIlla tai Eviralla syytä puuttua asiaan?

Ontuva ericsson

Ilman muuta, virosta saa varmaan paljon laadukkaampaa, ihan varmasti juu.

Teemu Räikkönen

Eiköhän juuri ne vähänkin huonot kalat kerätä ensin isompaan astiaan hävittämistä varten. Kuvitteletko, että kalat uivat luonnossa steriilissä ympäristössä? Olisiko Eviralla syytä käydä katsomassa? Ja kuvitteletko, että huonon kalan huomannut työntekijä lähtee niitä kuskaamaan kompostiin yksitellen? Kaikki luonnon tavara on jollain tavalla likaista.