Kilpailu- ja kuluttajavirasto pyysi Paimiolta selvityksen Esperi-kaupoista

0
Vanhustenhuollon henkilöstömitoitus on 0,6 eli hoitajien lukumäärän jaettuna asukkaiden lukumäärällä on oltava 0,6.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on kiinnostunut Paimion kaupungin ja Esperi Care Oy:n tekemistä kaupoista. Se on pyytänyt kaupungilta selvityksen hoivapalveluyrityksen kanssa tehdystä yhteistyösopimuksesta ja sen sisällöstä. Selvityspyynnön mukaan KKV tutkii asiaa omasta aloitteestaan ja selvittää menettelyn hankintalainmukaisuutta.

Kaupunki myi kesäkuussa Paimion vanhainkodin ja hoivakoti Jokilaakson kiinteistön sekä Askalan alueella olevan rakentamattoman tontin Esperille, jolle siirtyi myös alueella ollut toiminta ja henkilökunta. Paimio ja Esperi tekivät sopimuksen yhteistyöstä, jolla Esperi osti vanhainkodin, hoivakodin ja palvelutalojen liiketoiminnan.

Kaupunginhallitus toteaa vastauksessaan, että sen paremmin kiinteistökauppa kuin sopimus henkilöstön siirtymisestä vanhoina työntekijöinä Esperin palvelukseen eivät ole olleet hankintalain tarkoittamia hankintoja. Kaupunki korostaa vastauksessaan, että Paimio ei ole hankkinut vanhustenhuollon palveluja Esperiltä eikä ole missään sopimuksessa sitoutunut hankkimaan niitä Esperiltä.

Lue lisää 1.12.2017 lehdestä