KSML: Ministeriö valmistelee poliisien lisäämistä uuden alkoholilain myötä

1

Sisäministeriössä on aloitettu valmistelu poliisien määrän lisäämiseksi uuden alkoholilain takia, kertoo Keskisuomalainen.
Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan hallituksen esityksessä vaikutusarviot on laskettu ja niiden mukaisesti hän perustelee sisäministeriön tulevaa budjettiesitystä.
Vuodenvaihteen jälkeen ruokakaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja nousee 5,5:een. Jatkossa ruokakaupassa saa myydä myös muutoin kuin käymisteitse valmistettuja alkoholijuomia eli niin sanottuja limuviinoja.
Lisäksi ravintolat voivat jatkaa anniskelua pelkällä ilmoituksella kello neljään saakka.
Sisäministeriössä on jo arvioitu, että poliisiresurssia tulisi kasvattaa kasvavien alkoholihaittojen takia noin 170 henkilötyövuodella. Ministeriö perustaa arvionsa siihen, että alkoholin saatavuuden laajeneminen lisää kulutusta ja siirtää juomista koteihin ja kaduille.
– Alkoholilain ja muiden turvallisuustilanteen muutosten vaikutukset on huomioitava myös koulutusmäärissä, koska poliiseja ei juurikaan ole työttömänä, Risikko sanoo.
Ministeriön mukaan myös ravintoloiden jatkoaikojen lisääntyminen ja myöhentyminen todennäköisesti lisäävät järjestyshäiriöitä ja pahoinpitelyjä keskustoissa varsinkin aamuöisin ja viikonloppuisin. Jo muutaman prosentin kasvu järjestysongelmissa edellyttäisi ministeriön mukaan 10-15 miljoonan euron lisäresursointia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon.

https://www.ksml.fi/

STT

Kuvat:

PeltAri

Ihme kohujuttu medialta ja eduskunnalta tästä muutamasta promillen noususta kaupoista. Tässä niin kuin myydään sitä alkoholia kansalle piilomainonnan kautta.

Nyt hyvä veto saada poliiseja lisää, kun huomattiin, että heidän vähentäminen ei ollutkaan hyvä asia. Eli siinäkään ei voida sanoa, että töpättiin. Oltiin 90-luvulla Jenkeissä, ja illalla 23:00 paikalliseen markettiin, ja mukaan nappasin 1,5 litran votkan 40%. Kauppa auki 24/7.

Mitä enemmän vouhotetaan, sen paremmin myy.