Kuukaudet vaihtuvat, mutta Aaron Jones pysyy parhaana liigapelaajana

0
Tätä se on ollut koko syyskauden ajan: Aaron Jones donkkaa ja vastustajat lakoavat tieltä.

Korisliigaa johtavan Vilppaan sentteri Aaron Jones on valittu marraskuun parhaaksi liigapelaajaksi. 24-vuotias ja 206-senttinen Jones valittiin aiemmin myös lokakuun parhaaksi.

Jos oli Jonesin lokakuu tehojen puolesta vakuuttava, niin marraskuu oli vielä vakuuttavampi.

Neljä ottelua, neljä voittoa, neljä tupla-tuplaa ja plusmiinus-lukema hämmästyttävä +101. Keskiarvot ovat nekin varsin hävyttömät: 18,8 pistettä/15,8 levypalloa/2,0 syöttöä/3,3 torjuntaa. Eikä siinä vielä kaikki, heittoprosentit ovat pisteenä huutomerkin alle: vapaaheitot 78,6 % (11/14), kahden pisteen heitot 71,9 % (23/32) ja sentterille harvinaiset kolmen pisteen heitot peräti 66,7 % (6/9).

Kuin alleviivatakseen Jonesin ylivoimaisuutta ja valtavaa merkitystä Vilppaalle, Jones missasi marraskuun viimeisen ottelun Karhubasketia vastaan – tuossa ottelussa katkesi myös Vilppaan yhdeksän ottelun voittoputki.

Eikä tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, jos väittää Jonesin olevan vahvoilla myös joulukuun parasta pelaajaa valittaessa. Jones kun aloitti tämän kuun Katajaa vastaan 29 pisteellä ja 12 levypallolla.

Jones palkitaan ennen Vilppaan seuraava ottelua, joka pelataan ensi keskiviikkona Salohallissa Tampereen Pyrintöä vastaan.