Kymmenen pidätetty toimittajamurhan tutkimuksissa Maltalla, virka-apua Suomesta

0

Maltan viranomaiset ilmoittivat maanantaina pidättäneensä kymmenen ihmistä toimittajamurhan tutkinnassa. Toimittaja ja bloggari Daphne Caruana Galizia kuoli autonsa räjähdyksessä Maltan Bidnijassa 16. lokakuuta.
Kaikki pidätetyt epäillyt ovat Maltan kansalaisia. Pääministeri Joseph Muscat ilmoitti, että on perustellut syyt epäillä heidän liittyvän toimittajan murhaan.
Murhan selvittämisessä ovat Muscatin mukaan olleet mukana sekä poliisi että saarivaltion armeija. Seitsemän viikon tutkimuksissa ovat pääministerin mukaan auttaneet FBI ja Europol, minkä lisäksi tutkijat ovat saaneet virka-apua Suomesta.
Caruana Galizia, 53, tunnettiin muun muassa korruptiosyytöksistä pääministeri Muscatin sisäpiiriä kohtaan. Myös oppositiopoliitikot olivat olleet hänen arvostelunsa kohteena.

STT

Kuvat: