Someron Laitalainen joulu -keräykselle on luvassa jatkoa ensi vuonna. Idean äiti Anita Hallapelto ja toinen aktiivi Henna Romu lupaavat toistaa kampanjan uudistuneena ja uudella käytännöllä.

Tänä vuonna liikkelle polkaistu Laitalainen joulu keräsi rahaa vähävaraisten tarpeisiin 18 700 euroa. Summa kertyi lahjoitettua uutta tavaraa edullisesti myyneen puodin tuotoista, taiteilijoiden lahjoittaman taiteen huutokaupasta sekä keräystilistä. Kauppaa pyöritettiin vapaaehtoisvoimin.

– Täkäläinen yhteisöllisyys on aivan ainutlaatuista, painotta kampanjan kantaviin voimiin kuuluva Juha Wiskari.

Tuoton jakavat Mannerheimin lastensuojeluliiton Someron paikallisyhdistys, kaupungin sosiaalitoimi ja Someron seurakunta.

Laitalaista Joulua voi tukea vielä keskiviikkona 13. joulukuuta osallistumalla Someron kirkossa kello 19 järjestettävään hyväntekeväisyyskonserttiin, jonka ohjelmanmyyntitulot kartuttavat keräystä. Konsertissa laulavat Pentti Koskimaa, Tarja Eskolin ja Elisa Eskolin ja soittavat Olli Salomäenpää, Antti Toukkari ja Pekka Leppälä.

Kuvassa Henna Romu (vas.), Heidi Virtanen, Anne Kerminen ja Anita Hallapelto (selin) kampanjan päätöstilaisuudessa Pellavakeskuksessa.

Lue lisää Salkkarista 12.12.2017