Leijonien eksoottisena vastuksena tänään Etelä-Korea, jota maajoukkue ei ole kohdannut koskaan aiemmin

0

Tällä kaudella jääkiekon EHT-turnauksissa pelaa tuttujen Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Venäjän lisäksi vierailevia joukkueita. Vierailijoista Kanada on lajin suurmaa, ja myös Sveitsi on pärjännyt hyvin arvokilpailuissa. Eksoottisin vieras on Etelä-Korea, jota Suomen maajoukkue ei ole kohdannut koskaan ennen perjantain ottelua.
Suomalaisille edellinen kosketus Etelä-Korean jääkiekkoon lienee kaudelta 2013-2014, jolloin Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa kiekkoili kentällisen verran korealaispelaajia.
Pelaajien liittyessä Kiekko-Vantaan vahvuuteen Etelä-Korea rakensi jo jääkiekkoilunsa olympiaprojektia. Olympialaisiinsa Etelä-Korea sai automaattisen osallistumisoikeuden, mutta nousua on tapahtunut myös pelaamalla.
Huhtikuussa Etelä-Korea varmisti karsinnoista paikan kevään 2018 MM-kilpailuihin, joissa se pelaa Suomen kanssa samassa alkulohkossa.

STT

Kuvat: