Lipunmyynti yleistyy kirkoissa

3
Kuvassa Salon seurakunnan Uskelan kirkko, jonka vuokra on 1 000 euroa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kaupalliset konsertit ja niiden myötä pääsylippujen myynti yleistyy kirkoissa. Kirkot ovat kysyttyjä konserttipaikkoja, joten seurakunnat ovat alkaneet vuokrata niitä ohjelmatoimistoille.

Salon seudulla vuokrauksesta ovat päättäneet jo kaikki muut paitsi Someron seurakunta. Kirkkojen vuokrat vaihtelevat 300 eurosta 2 000 euroon.

– Salossa kirkon vuokraaminen on uutta ja aiheuttaa kyselyjä. Kirkon vuokrannut konsertinjärjestäjä saa myydä lippuja, Salon kirkkoherra Timo Hukka toteaa.

Osa seurakunnista on antanut vuokralaisille luvan myydä lippuja, mutta osa pitää kiinni siitä, ettei kirkon ovella saa kaupata kuin käsiohjelmaa, jonka ostaminen on vapaaehtoista. Someron, Kosken ja Marttilan kirkoissa ei saa myydä lippuja.

Seurakuntien järjestämiin konsertteihin on aina vapaa pääsy.

Lue lisää Salkkarista 13.12.2017

keijo.k

Seurakunta voi aivan vapaasti vuokrata kirkkoja konserttitiloiksi mutta vuokraaja ei voi estää kirkkoon kuuluvia ihmisiä menemästä kirkkoon , haluamallaan hetkellä ja rahastaa siitä ! Sopimuksen oltava vapaaehtoiseen ostoon perustuva pääsylippujen suhteen ! Jos maksan kirkollisveron ei kellään ole oikeutta estää kirkkoon menoani sen ollessa avoinna !!

Positiivisuutta

Jos seurakunta saa kirkosta vuokraa niin kyllä käytön saa minun puolesta konsertin ajaksi rajata. Pitääkö sitä juuri silloin sinne tunkea. Ei se välttämättä ole auki aamuyöstäkään.

Mamma

Ilahduin, bussilipunko olisi saanut kirkosta, jotta pääsisi kirkosta kotiin, nyt kun niitä juna-eikä bussilippuja ei ilman älyvehkeitä enää mistään muualta saa.

Kirkkojen vuokra maailmankuulullekin artistille on jo niin paljon, ettei kirkoissa voi enää soittaa. Esim. Turun ja Helsingin tuomiokirkot, Salosta en tiedä. Muualla maailmassa esiintyjälle maksetaan.

Ei ihme, että vakavan musiikin kuuntelijat vähenevät. Tarjonta supistuu.