LP Salo ei lähde CEV Cupiin pitämään hauskaa vaan menestymään – avausottelu tiistai-iltana Brnossa

0
LP Salon virolaishakkuri Kertu Laak kantaa päävastuun hyökkäysten päättämisestä.

Lentopallon naisten Mestarien liigasta pudonnut LP Salo jatkaa europelejään pykälää alempana CEV Cupissa. Ensimmäinen osaottelu on tiistai-iltana Tshekin Brnossa kotijoukkue Kralovo Polea vastaan.

Lauantaina kotikentällään Liberecin suoraan kolmessa erässä voittanut Kralovo Pole Brno on Tshekin liigassa neljäntenä (7 voittoa/3 tappiota).

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan LP Salo saattaa olla koko otteluparissa lievä suosikki, mutta avausosassa puntit ovat melko lailla tasan. Brno ei ole Lemminkäisen mielestä aivan Mestarien liigasta salolaiset pudottaneen Maritza Plovdivin tasoinen joukkue.

LP Salon pelaajat ja valmennusjohto ovat asettaneet kovan tavoitteen CEV Cupiin: finaalipaikka.

– Emme pelaa näitä siksi, että tämä on kivaa. Haluamme myös menestyä, Lemminkäinen paaluttaa.

Lukuisista euromatkoista Brno on ollut toistaiseksi yksi jouhevimmista. Suora lento Prahaan ja 200 kilometrin bussimatka Brnoon ei rasittanut juurikaan joukkuetta.

– Hotellimme on vaatimaton, mutta riittävän hyvä. Ruokakin on riittävän hyvää. Halliin on vain 30 metrin kävely hotellilta, Lemminkäinen kertoo.

Tiistai-illan ottelu pelataan Mestska Hala Vodovassa, joka vetää noin 3 000 katsojaa. Halli on siitä erikoinen, että katsomot ovat vain toisessa sivussa ja toisessa päädyssä.

– Halli näytti olevan ihan ok, vaikka se ei vielä tiistai-illan asussa ja muodossa ollutkaan, LP Salon Kertu Laak kommentoi seuran nettisivuilla.

Lentopallo naisten CEV Cupia Kralovo Pole Brno–LP Salo tänään kello 19 Suomen aikaa. Ottelun etenemistä voi seurata CEV:n nettisivuilta.