LP Viesti selvisi tukalista tilanteista ilman sarjapisteiden menetystä Nurmossa

0
Muiden muassa Noora Kosonen (oik.) ja Pilvi Kettunen puolustivat Julie Heile Mikaelsenin (vas.) pieniin pistelukemiin. Kuva on joukkuueiden välisestä Salohallin ottelusta.

LP Viesti selvisi säikähdyksellä – tässä tapauksessa sarjapisteitä menettämättä – lentopallon naisten Mestaruusliigan vierasottelusta. Nurmon Jymy joutui taipumaan kotisalissaan hyvästä taistelusta huolimatta erin 1-3.

LP Viesti pelasi ottelun ilman yleispelaaja Ronja Heikkiniemeä. Hänen paikkansa aloitusseitsikossa otti pikkusisko Roosa Heikkiniemi.

LP Viesti aloitti ottelun nihkeästi. Kotijoukkue eteni 13-9-johtoon vierailijoiden tehtyä tuossa vaiheessa jo kuusi virhettä. Tilanne tasoittui 13-13:een, Jymy repäisi heti perään kolmen pisteen eron, jonka LP Viesti puolestaan käänsi lähes välittömästi pisteen johtoasemakseen. Ella Eloranta tuli erän aikana vaikeuksissa olleen Roosa Heikkiniemen tilalle.

Erän loppu edettiin pisteitä lähes vuorotellen tehden, mutta se vuoroveto päättyi Jymyn kannalta onnellisimmassa mahdollisessa paikassa. Liiganousija hyödynsi ensimmäisen eräpallonsa Julia Niemen ässäsyötön muodossa. Kotijoukkueen Alexandra Vajdova teki ensimmäisessä erässä peräti seitsemän pistettä.

Toisessa erässä jo yhdeksällä pisteellä johtaneella Viestillä ei ollut hätää, vaikka Nurmo tulikin vielä kolmen pisteen päähän (20-23). Kaksi viimeistä pistettä teki yleispelaaja Noora Kosonen hyökkäyksellä ja torjunnalla. Pisteiden teosta olivat tässä vaiheessa vastanneet odotetustikin pitkälti Kosonen ja hakkuri Kertu Laak.

Kolmannessa erässä LP Viestin sarjapisteen menetys oli jo todella lähellä. Erää edettiin lähes sen puoliväliin poikkeuksellisella tavalla. Lukemiin 11-11 mennessä kumpikaan joukkue ei ollut johtanut yli yhden pisteen erolla.

Tämän jälkeen Nurmo teki hyökkäyksillään neljä pistettä peräkkäin ja johti vielä 17-13. LP Viesti hiipi kuin hiipikin rinnalle, minkä jälkeen jännitysnäytelmä oli jälleen valmis. Salolaiset johtivat 23-21, mutta kotijoukkue tuli tasoihin. Ratkaisu oli tällä kertaa peilikuva avauserään: nyt ässäsyöttövuorossa oli eräpallotilanteessa LP Viestin Pilvi Kettunen.

Jymyn pelaajien päät eivät painuneet niukkaan erätappioon, vaan neljännestäkin erästä saatiin trilleri. Taas kerran oli LP Viesti vahvassa pistemenetyksen riskissä, kun kotijoukkue pakotti salolaiset aikalisälle 18-14-johtotilanteessaan.

Pilvi Kettunen teki kuitenkin erittäin lyhyen ajan sisällä neljä pistettä kääntäen tilanteen hetkessä LP Viestin eduksi. Eloranta säesti ässällä, ja lopulta vierasjoukkue teki ottelun 14 viimeisestä pisteestä 11.

LP Viesti pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna maanantaina LiigaPlokin vieraana.

Nurmon Jymy-LP Viesti 1-3 (25-23, 20-25, 23-25, 21-25)
Nurmon Jymyn pisteet ja plusmiinus: Tanja Eteläaho 4/+3, Karoliina Friberg 7/+7, Alexandra Vajdova 17/-2, Julie Heile Mikaelsen 5/-1, Sofia Havila 1/+1, Julia Niemi (passari) 4/+1, Sofia Norrbacka 2/0, Essi Hautamäki 4/+1, Emmi Riikilä 13/+6. Libero Pauliina Vilppolan vastaanottoprosentti 40.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 3/+2, Roosa Heikkiniemi 0/-5, Noora Kosonen 18/+6, Anna Czakan 11/+9, Pilvi Kettunen 13/+10, Kertu Laak 18/+6, Ella Eloranta 7/-1. Libero Hillaelina Hämäläisen vastaanottoprosentti 74.