MV-julkaisu katosi jälleen verkosta – julkaisulle etsitään mahdollisesti uutta vastuullista

1

MV-julkaisu on kadonnut verkosta. Verkkojulkaisun sivuilla oli tänään aamulla vain virheilmoitus.
Ilja Janitskin -niminen profiili kertoo sosiaalisen median VK-palvelussa, että julkaisu on niin pitkään suljettu, kunnes uusi vastuullinen on löytynyt.
– Olen totaalisen kyllästynyt ns. ”isänmaallisten taisteluun keskenään”, profiilissa kirjoitettiin.
MV-julkaisu on kadonnut aiemminkin hetkellisesti. Esimerkiksi kesällä verkkosivu oli hetkellisesti kiinni.

Janitskinia epäillään rikoksista

Ilja Janitskin on MV-julkaisun perustaja. Andorralainen tuomioistuin päätti viime viikolla, että Janitskinia ei luovuteta Suomeen. Janitskinia epäillään poliisin mukaan yhteensä kymmenistä rikoksista.
Hänet on vangittu poissaolevana asiaan liittyen ensimmäistä kertaa jo viime vuoden lokakuussa epäiltynä muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Kun uusia rikosepäilyjä tuli ilmi, hänet vangittiin toistamiseen viime kesäkuussa. Rikosepäilyt liittyvät hänen pyörittämäänsä MV-julkaisuun.
Janitskin otettiin kiinni Suomen poliisin pyynnöstä elokuussa Andorrassa.
Andorralaisen tuomioistuimen päätös ei ole vielä lainvoimainen. Iltalehti kertoi viime viikolla, että syyttäjällä on 15 päivää aikaa valittaa päätöksestä.

STT

Kuvat:

Teme

Ihmiset eivät vieläkään oikein tajua missä mennään. Maailmaa on hallinnut uutisvälityksellä tietyt samat ja vanhat mediat joilla on omat omistajat, johtajat omine motiiveineen. Nyt kun internet mahdollistaa vapaan tiedon levityksen (joka on heikkenemässä) on ilman muuta luonnollista että erilaisia uusia medioita syntyy. Osa medioista käyttää karskia kieltä, joka sopii osalle ihmisistä ja joku toinen taas kirjoittelee sivistyneemmin.

On eritäin tarpeellista että MV ja muita vastaavia edelleenkin löytyy ja lisääntyy. Jos bää bää lammaskansa on aivopesty ”vihaamaan pahaa MV lehteä”, niin lopputulos on sensuurilait ja diktatuurimainen tulevaisuus. Meidän pitää tukea Iljaa ja muita uusia medioita. Tämä kannattaa ymmärtää juuri nyt.