Pörssikärjet Jones ja Asbury vastakkain Salohallin illassa – Vilpas pelaa ilman Rannikkoa

0
Tuhokaksikkoa Teemu Rannikko-Aaron Jones ei välttämättä nähdä kokonaisuudessaan illan ottelussa.

Reilun viikon ottelutauolta palaava Korisliigan sarjakärki Vilpas (12 voittoa/4 tappiota) kohtaa tänään Salohallissa paluuta liigan eliittiin tekevän Tampereen Pyrinnön (9 voittoa/6 tappiota).

Vilppaalla on – taas vaihteeksi – loukkaantumishuolia. Sivussa on käsivammasta toipuva heittolinko Mikko Koivisto sekä joukkueen kapteeni ja pelintekijä Teemu Rannikko.

Pyrinnöltä taas on sivussa pitkäaikaispotilas ja Vilpas Ultrasin suosikki-ihminen Joonas Cavén.

Poissaoloista huolimatta sekä Vilppaan Joonas Iisalo että Pyrinnön Sami Toiviainen pyörittävät laadukasta yhdeksän pelaajan rotaatiota.

– Vilpas on tällä hetkellä todella vakuuttavassa kunnossa. Maailmanluokan joukkue on täynnä osaamista niin joukkue- kuin yksilötasolla. Monipuolinen hyökkäys yhdistettynä aktiiviseen puolustamiseen ovat meille hieno haaste, Toiviainen ylisti otteluennakossa.

– Pyrintö on kaikin tavoin laadukas joukkue. Heiltä löytyy laajuutta, kokoa, taitoa, kokemusta sekä erinomainen valmennus, Iisalo vuorostaan suitsutti.

Illan ottelun sisällä käytävistä otteluista mielenkiintoisin on eittämättä Korisliigan kahden parhaan ulkomaalaisvahvistuksen, Vilppaan Aaron Jonesin ja Pyrinnön Brian Asburyn kohtaaminen.

Lokakuun ja marraskuun parhaana liigapelaajana palkittu Jones on liigan tilastokärki levypalloissa (keskiarvo 11,7), torjunnoissa (2,2) sekä tehokkuudessa (29,7).

Liigan rikotuin pelaaja Asbury taas on tilastokärki pisteissä (22,6), riistoissa (2,0). Asbury myös heittää eniten vapaaheittoja ottelua kohden (7,2). Asburyn kohdalla ei puhuta mistään yksipuolisen passiivisesta sentterijyrästä, vaan nopeakätisestä, taitavasta ja monipuolisesta isosta miehestä (201 cm/100 kg), jonka ansiosta Toiviainen voi murehtia vaihtoehtojen runsautta vaihtoehtojen vähyyden sijaan.

Ottelu on kummallekin viimeistä edellinen ennen joulutaukoa. Vilpas kohtaa lauantaina Kobrat Salohallissa ja Pyrintö ensi viikon perjantaina Katajan Joensuussa.

Korisliigaa Vilpas-Pyrintö tänään Salohallissa kello 18.30.

 

Päivitetty klo 17.33: Rannikon poissaolo.