Salo vuokraa ulkoa tiloja 1,8 miljoonalla vuodessa

8
Salon kaupunki on vuokrannut Örninkatu 15:stä tiloja monille eri toiminnoille. Kiinteistön omistaa H. Soini-Yhtiöt Oy.

Salon kaupunki vuokraa ulkopuolisilta tiloja lähes 150 000 eurolla kuukaudessa. Vuodessa vuokraa maksetaan noin 1,8 miljoonaa euroa. Vuokratilojen koko vaihtelee torin vessasta nuorten keskus Steissiin.

Iso osa kaupungin vuokratiloista liittyy sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Salo maksaa yli 50 000 euroa kuussa pelkästään Halikon, Kiskon ja Perniön vanhustenkotiyhdistyksille sekä Salon mielenterveysseuralle.

Keijo K.

Vastaavasti kaupunki vuokraa tiloja ulkopuolisille, ainakin Halikossa sijaitsevan varikon tiloja on vuokrattu kaupungille työskentelevälle urakoitsijalle. Tieto vuokrauksesta on vahvistettu, mutta vuokrauksen alkamisesta ja vuokrasta ei ole saanut tietoa.

Allan

”Tärkeitä asioita. Mutta tarkastuslautakunnassa saatuja tietoja ei käytetä suoraan. Viime kaudet Halkilahden Jaakko puheenjohtajana teki tämän selväksi. Arviointikertomukseen asioita tulee nostaa.” Elina Suonio-Peltosalo. Onko kokoomuslaisilla tarvetta ennakkosensuuriin? Ehkäpä tuossa käytännössä onkin syy siihen, miksi Salossa asiat jäävät huonosti tehdyksi. Ne hautautuvat erilaisten arviointikertomusten alle, eikä niihin palata sen koommin. Salossa on mittavat miljoonien eurojen sisäilmavahingot, kun niihin ei ole aiemmin puututtu riittävällä tarmolla tarkastuslautakunnan toimesta. Jos johonkin on puututtu, niin ne ovat hautautuneet pölyttymään arviointikertomusten uumeniin. Tarkastuslautakunnat eivät ole viime kausina puuttuneet lainkaan siihen, ettei työnantajan omaisuuden kunnosta ole huolehdittu, vaikka työntekijöillä ja ylemmillä viranhaltijoilla on työnantajan omaisuudesta huolehtimisvelvollisuus lojaliteettivelvoitteena.… Lue lisää »

ElinaSZ

Vuoteen 2023 on edelleen paljon aikaa. Olisi syytä ja tarpeen yrittää saada entisen Kivikeskuksen tiloja muuhun, hyödyllisempään käyttöön kuin pitää niitä tyhjinä. Kivihovi vetää väkeä, joten olisi myös sen kannalta järkevää, että tiloissa olisi turisteille nähtävää ja joku paikka missä käydä. Teboil saa tällä hetkellä rahaa täysin tyhjästä, joten sitä ei välttämättä kiinnosta hyväksyä mitä tahansa ehdotusta, mutta neuvottelu olisi silti hyvä käynnistää ja yrittää löytää molemmille osapuolille sopiva, toimiva ratkaisu asiaan. Pitäisikö tähän asiaan ottaa ulkopuolinen konsultti vai löytyisikö kaupungin sisältä tehtävään soveltuvaa, neuvottelu- ja ideointitaitoista osaajaa? Vai pitäisikö käynnistää Kysy kuntalaisilta -ideakilpailu ja selvittää, kuka voisi tehdä ja… Lue lisää »

Elina Suonio-Peltosalo

Tärkeitä asioita. Mutta tarkastuslautakunnassa saatuja tietoja ei käytetä suoraan. Viime kaudet Halkilahden Jaakko puheenjohtajana teki tämän selväksi. Arviointikertomukseen asioita tulee nostaa.

Stupido

Todella tyhmää toimintaa, kun kaupungilla on ollut omia tiloja vaikka kuinka paljon. Kuntaliitossuunnittelija Koski lupasi Halikon infotilaisuudessa, että maataloustoimi jäisi Halikon kunnantalolle. Ja kuinka kävikään, maataloustoimi on nyt vuokratiloissa Salo Business Centerissä. Ja pitikö Yrityssalon muuttuu jo nyt pois, kun vuokraa joutuu silti maksamaan melkein vuoden? On kyllä niin hölmöläisten hommaa että! Mutta mikäpä Salossa menis maalaisjärjellä?

Make

Yrityssalo ei kuitenkaan maksa vuokraa kuin vanhasta sijainnistaan. Hyvä näin.

Maija

Halikon kunnalla oli aikanaan vanha paikka joka toimi kesäisin leirien pitopaikkana. Mikäs sen kohtalo on?
Vuokrattu vai myyty?

Se olikin lähellä asutusta ja jopa kohtuullisen polkupyörämatkan päässä. Olisi köyhemmätkin voineet käyttää retkipaikkana Teijon sijasta.

Mallu

Lehtiniemi oli joskus mutta se on myyty.