Salolainen Evondos jouduttaa kasvua norjalaissijoituksen turvin – yhteensä yli 20 miljoonaa euroa uutta pääomaa

2
Evondos Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Niinistö arvioi uuden rahoituksen vauhdittavan yrityksen kasvua. Kuva: SSS/Arkisto Tatu Gustafsson

Salolainen lääkeautomaattivalmistaja Evondos on kerännyt suunnatulla osakeannilla yli 20 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Rahoituskierroksen suurin sijoittaja on norjalainen pääomasijoitusyhtiö Serendipity Partners. Se nousee Evondoksen suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi reilulla 35 prosentin omistusosuudellaan.

Kaikkiaan Evondoksella on yli 30 osakkeenomistajaa, joista valtaosa on suomalaisia yksityishenkilöitä.

Uusi pääoma vauhdittaa kasvua, uskoo yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Niinistö.

– Tämä mahdollistaa välttämättömiä panostuksia myyntiin ja markkinointiin sekä merkittäviä tuotekehityspanoksia. Ratkaisua on haettu pitään, ja nyt se löytyi, iloitsee Niinistö.

– Tämä on merkittävä rahoitus kansallisessakin mittakaavassa.

Evondos tekee lääkeannostelurobotteja. Laite on tällä hetkellä käytössä noin tuhannella potilaalla. Sitä käytetään esimerkiksi Vantaan kaupungin kotihoidossa.

 

Oka

Nyt on kasassa jo niin paljon rahaa jotta jatkuvuutta on pakkokin pitää yllä. Suuret tappiotkaan eivät olleet esteenä rahoitukselle joten todellisia rahamiehiä takana – se on hieno juttu. Tsemppiä myyntiin.

puhallus

Onkohan yhtiön päätoimiala hyvien tarinoiden kertominen rahoituksen saamiseksi? Tuote on ollut myynnissä jo useamman vuoden ja viime vuonna tekivät 800 k€ myynnillä yli 4 M€ tappiota.