Salosta pääsee lauantaina höyryjunan kyytiin

2

Salon rautatieasemalla voi lauantaina päästä jälleen höyryjunan kyytiin ja tehdä nostalgisissa tunnelmissa vaikka edestakaisen Paimion matkan. Höyryveturi Ukko-Pekka saapuu Salon asemalle Paimiosta 30. joulukuuta klo 9.43 ja lähtee takaisin Paimiota kohti klo 10.10. Paimioon se saapuu klo 10.37. Takaisin Saloon museojuna lähtee klo 11.12 ja on perillä Salossa klo 11.39.

Salosta pääsee höyryjunan kyydillä halutessaan vielä Ervelän, Karjaan, Dragsvikin, Tammisaaren, Skogbyn, Lappohjan ja Santalan kautta Hankoon. Juna lähtee Salosta klo 12.07 ja on Hangossa klo 14.52. Hangosta ei tosin ole paluukyytiä museojunalla kuin Karjaalle saakka.

Museoveturi Ukko-Pekka kävi Salossa viimeksi syyskuussa. Museojunamatkoja järjestää Höyryveturimatkat 1009 Oy. Ukko-Pekkaa pidetään kunnossa ja liikennöidään puhtaasti talkoovoimin ja lipputuloilla. Museojunamatkoille voi ostaa lippuja junasta käteisellä.

Tapio Äyräväinen

Vanhaan VR:n kalustoon hurahtaneena tämä on must juttu. Otan meidän Rouvankin matkalle mukaan. Hienoa, että joku jaksaa näidenkin kanssa puuhastella.

A-K Rantanen

Haluaisin tietää matkalipun hinnan aikuiselle ja lapsille! Kiitos!