Tämän joulun kasvisruokahitiksi tarjolla uusi piparkakun päällinen

0

Mikä voisi olla tällä kertaa joulun kasvisruokahitti? Viime vuonna suursuosioon nousi kylmäsavulohta muistuttava porkkala, joka valmistetaan kypsentämällä ja marinoimalla porkkanasuikaleita.
Vegekauppa-yrittäjä, ruokakirjailija ja vegaanibloggaaja Elina Innanen mainitsee tämän joulun ehdokkaaksi vihreä kuula -joulutortut.
– Ihan porkkalan kaltaista suosiota ei ole vielä tullut, mutta ne ovat selkeästi hitti, hän sanoo.
Monessa suositussa ruokablogissa näkyneissä hittitortuissa luumuhillo on korvattu puolikkaalla vihreä kuula -makeisella. Pakastetorttutaikina on yleensä vegaanista.
Innanen suosittelee joulupöytään myös vegaanisen juustotarjottimen kokoamista. Kauppojen kasvisjuustovalikoima on kehittynyt kuluneen vuoden aikana hurjasti. Esimerkiksi uudet cashewpähkinästä tehdyt juustot ovat Innasen mukaan laadukasta tarjottavaa.

Porkkalan voi tehdä helpommin

PS Olen vegaani -videoblogin pitäjät, someyrittäjät Paju Purovuo ja Minni Väärä ovat vastuussa viime vuoden hitistä porkkalasta. He epäilevät, että aivan vastaavanlaista ruokailmiötä ei ehdi enää täksi jouluksi syntyä.
– Porkkalan reseptiä varmasti varioidaan paljon, Purovuo ja Väärä arvelevat.
Videobloggaajat vinkkaavat, että porkkalan valmistusprosessia on mahdollista nopeuttaa: porkkanoita ei välttämättä tarvitse esivalmistaa suolakuoressa paistamalla, vaan ne voi keittää tai höyryttää ja suikaloida sitten marinadiin. Alkuperäinen resepti löytyy PS Olen vegaani -kanavalta YouTubesta.
Uutena “älynväläyksenä” Purovuo ja Väärä esittelevät vegaanisen sinihomejuuston, jota voi levittää piparkakkujen päälle. Resepti on heidän kehittämänsä, ja lopputulosta he kuvaavat hämäävän hyväksi.
– Vegaaninen sinihomejuusto syntyy yhdistämällä vegaanista tuorejuustoa ja Poppamies-merkkistä Blue Cheese -dippijauhetta.

STT

Kuvat: