Teinipoika tuomittiin vankilaan törkeästä kuolemantuottamuksesta

3
Perniöntiellä on 60 kilometrin nopeusrajoitus. Auto sinkoutui ojan penkasta ilmalentoon ja pysähtyi pellolle katolleen 32 metrin päähän ojasta. Kuva: Poliisi

Rattijuoppona Salossa kaahannut teinipoika on tuomittu törkeästä kuolemantuottamuksesta vankilaan. Kyydissä ollut keski-ikäinen mies kuoli, kun 17-vuotias kuski ajoi autolla ulos Perniöntieltä huhtikuussa.

Hankolaisnuori oli 2,17 promillen humalassa, kun hänen ohjaamansa auto syöksyi Perniöntieltä juuri ennen Mahtinaisentien risteystä. Vauhtia kuudenkympin alueella oli 120 kilometriä tunnissa. Matkustajana ollut hankolaismies menehtyi vammoihinsa sairaalassa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi teinin nuorena henkilönä törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta-ajosta. Rangaistus on kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta.

Lue lisää Salon Seudun Sanomista perjantaina.

 

Teppo

Oho, oikein 8kk vankilaa kun tappoi toisen. Halpa on toisen henki Suomessa.

Tomppa

No toisaalta jos ajatellaan asia niin, että täysikäinen ihminen ryyppää alaikäisen kanssa ja lähtee reissuun vielä itse ensin ajaen kännissä, jonka jälkeen vaihdetaan kuljettajaa alaikäiseen.

Täysikäisen ei kuuluisi luovuttaa ajoneuvoa alaikäisen käyttöön saati, että tietää ryypänneen sen kanssa, ja antaa sen jälkeen auton sen käyttöön. Kännisille sattuu, ja yleensä vaan satuttaa eniten sivullisia.

Erkkieinari

Joku tolkkuhan tuossa tuomiossa kuitenkin on, kun yleensä alle 2 vuoden tuomiot on ehdollista.
Pedagogista ja parempaan suuntaan.