Tuhannet mädät lohet liukastavat tietä Kemiönsaarella

3

Kasnäsintielle ja Söderlångvikintielle Kemiönsaaressa kohti Taalintehtaan keskustaa on valunut noin 20 tonnia osittain mädäntyneitä lohia. Lohia on Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan valunut rekasta noin kahdeksan kilometrin matkalle.
– Rekka on lähtenyt Kasnäsin kalatehtaalta kohti Taalintehdasta ja jotain ongelmajätelaitosta ja joku luukku on joko jäänyt raolleen tai avautunut matkalla. Mätiä lohia on arvion mukaan parikymmentä tonnia, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Rautio sanoo.
Raution mukaan autoilijat eivät ole olleet asiasta ilahtuneita.
– Haju on kuulemma ollut järkyttävä. Autoilijat ovat olleet kiukustuneita, kun ovat sotkeneet autonsa mädillä, haisevilla kalanraadoilla, Rautio sanoo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta maanantaina hieman ennen viittä iltapäivällä. Päivystävän palomestarin mukaan paikalla on käynyt palokunta, joka on ruiskuttanut vesiletkulla pahimpia paikkoja puhtaaksi kaloista. Tienpidosta vastaava urakoitsija on aloittanut tien siivoamisen, mutta Raution mukaan siivousurakkaa ei mitenkään voida saada valmiiksi maanantaina.
– Voi olla, että tien siivoaminen jatkuu vielä päiviä, kaloja on sen verran laajalla alueella. Ei niitä kaikkia mitenkään ehdi tänä iltana saada siivottua.
Rautio suosittelee autoilijoita käyttämään mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia reittejä.
Tapahtuma-alue on kalojen takia poikkeuksellisen liukas. Palokunta on paikalla ohjaamassa liikennettä.

Lasse

Alkaa vähitellen selvitä missä sitä ruokahävikkiä todellisuudessa oikein syntyy.

Mikko

Miten nuo olivat päässeet mätänemään? Syy selvitettävä!

Ei ikänä kalaa

Kauppaan oli menos. Kalapihviks.