Työttömyys jatkaa laskua koko Salon seudulla

0

Työttömyyden lasku jatkuu koko Salon seudulla. Varsinais-Suomen ely-keskuksen tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan huikeinta työttömyyden väheneminen on Paimiossa, missä työttömien määrä on vähentynyt vuodessa 48 prosentilla. Paimion työttömyysprosentti oli marraskuun lopulla koko Varsinais-Suomen alhaisin, 4,6.

Työttömyys on alentunut vuodessa tuntuvasti myös kaikissa muissa alueen kunnissa. Koskella työttömyys on vähentynyt 35 prosentilla, Somerolla 29 prosentilla, Marttilassa 26 prosentilla, Salossa 21 prosentilla, Sauvossa 19 prosentilla ja Kemiönsaaressa 12 prosentilla. Työttömyys on laskenut seudulla kovalla vauhdilla, sillä koko maassa työttömien määrä on vähentynyt vuodessa 17 prosentilla.

Salossa ja Paimiossa työttömyys on alentunut myös viime kuukauteen verrattuna. Salon työttömyysaste oli lokakuun lopussa 12,7 ja nyt marraskuun lopussa 12,6. Vuoden 2016 marraskuun lopulla se oli vielä 15,7. Salossa on nyt 810 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Paimiossa työttömyysaste oli lokakuun lopussa 5,1.