Viking Gracen epäilty ampuminen tapahtui hytissä, kerrotaan laivayhtiöstä – poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä

0

Ruotsissa poliisi tutkii mahdollista ampumatapausta risteilyalus Viking Gracella. Viime yönä laivalta kuljetettiin yksi ihminen sairaalahoitoon ambulanssihelikopterilla. Viking Linen tiedotusjohtajan Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan epäilty tapaus sattui hytissä, jossa olleet olivat toisilleen tuttuja. Tapauksesta ei hänen mukaansa ollut vaaraa laivan muille matkustajille.
Tukholman poliisi on vahvistanut tiedon hoitoon kuljetetusta ihmisestä, mutta loukkaantuneen vammojen vakavuudesta ei ole tietoa.
Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä.
Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoi aiemmin STT:lle, että tieto tapauksesta tuli aamuyöllä kahden jälkeen Suomen aikaa. Grönlundin mukaan Viking Grace on jatkanut matkaansa normaalisti ja kääntyi aamupäivällä takaisin Tukholmasta kohti Turkua.
Boijer-Svahnström sanoo tapauksen olevan hyvin epätavallinen. Hän kertoo, että yhtiö valvoo pistokokeilla, ettei laivalle viedä aseita.
– Nähtävästi joku on kuitenkin onnistunut viemään mukanaan aseen, Boijer-Svahnström sanoo.

Silminnäkijöitä kuultu

Tukholman poliisin tiedottaja Åsa Wallentin kertoo, että tapauksen kulun yksityiskohdissa on vielä epäselvyyttä. Poliisi on kuullut silminnäkijöitä.
– Joitain ihmisiä haettiin kuultavaksi aamupäivällä, Wallentin kertoo.
Aamuyön hälytys tuli ensimmäisenä Länsi-Suomen merivartiostolle, koska laiva oli silloin vielä sen meripelastusvastuualueella Ahvenanmerellä. Kristian Hermansson Turun meripelastuskeskuksesta kertoo, että tehtävä ohjattiin ruotsalaiskollegoille, koska lentomatka oli Ruotsista oli lyhyempi.

STT

Kuvat: