Vilpas on noussut lisenssimäärillä mitattuna Suomen neljänneksi suurimmaksi koripalloseuraksi

0

Vilpas on noussut lisenssimäärillä mitattuna Suomen neljänneksi suurimmaksi koripalloseuraksi. Vilppaan lisenssipelaajien määrä on liiton lisenssipalvelun mukaan 514. Kasvua maaliskuun 2016 lukemaan on 34 pelaajaa.

Vilpas ohitti maaliskuun 2016 vertailussa pääkaupunkiseudun kolmikon PuHu Juniorit, Leppävaaran Pyrintö ja Espoo Basket Team, joiden kaikkien pelaajamäärät putosivat.

Suomen suurimmaksi koripalloseuraksi on noussut Helsingin NMKY, jonka lisenssimäärä (1 076) ylitti ensimmäisenä tuhannen rajan. HNMKY:n pelaajamäärät ovat nousseet pelkästään tällä kaudella yli 150 pelaajalla.

– Korishuuma on tässä tosi iso tekijä. Koripallon arvostus on noussut selvästi ja se tuntuu vaikuttavan paljon ihmisten harrastusvalintoihin, HNMKY:n valmennuspäällikkö Juuso Milén iloitsi Koripalloliiton nettisivuilla.

HNMKY ohitti pitkään Suomen suurimpana koripalloseuran olleen Tapiolan Hongan selvin luvuin, vaikka Honkakin nosti pelaajamääränsä 944:ään. Kolmanneksi suurimpana seurana jatkaa Tampereen Pyrintö.

Salolaisseurojen yhteenlaskettu lisenssipelaajien määrä on 675, kun Vilppaan lukuun lisätään PeU-Basket (115), Mesuca (18), Salon Toverit (14) ja SalPa (14). Somerolaisella Arska Basketilla on 73 lisenssipelaajaa.

Koripallon lisenssimäärät ovat nousseet neljässä vuodessa noin 25 prosentilla. Viime keväänä ylittyi ensimmäisen kerran 19 000 lisenssin raja. Yli puolet lisenssipelaajista edustaa pääkaupunkiseudun seuroja.

Suomen suurimmat koripalloseurat lisenssipelaajien määrällä mitattuna
1) Helsingin NMKY: 1076
2) Tapiolan Honka 944
3) Tampereen Pyrintö 645
4) Salon Vilpas: 514
5) PuHu Juniorit 481