Yritys haluaa Salon uimarannan kiinni

12
Iso-Kiskon uimarannan varustus on karu. Rannasta löytyvät grillikatos, laituri ja pukukoppi.

Espoolainen Smartab Finland Oy taistelee neljättä vuotta saadakseen Salon kaupungin uimarannan Iso-Kiskon rannalla suljettua.

Yritys omistaa alueella kiinteistön, ja sen mielestä uimaranta aiheuttaa melua ja järjestyshäiriöitä. Yhtiön mukaan ranta on myös kaavan vastainen.

Salon kaupunki ja Turun hallinto-oikeus ovat jo hylänneet Smartabin vaatimukset. Nyt yritys hakee valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Lue lisää 18.12. lehdestä!

Mikä häiritsee?

Olen hämmästynyt, miten niin vähäisessä käytössä oleva uimaranta voi häiritä?

Tietsätietsä

Kävin sattumalta kyseisellä rannalla syksyisenä lauantai-iltana. Kaupunginranta oli aivan hiljainen, mutta viereiseltä kesämökiltä kuului kovaäänistä musiikkia eli kyllä sitä melua muutkin osaavat tehdä.

Kerttu

Ikinä ei ole tuolla uimarannalla käydessäni ollut minkäänlaista melua tai häiriötä, yleensä siellä ei ole ketään, tai jos on niin ihan tavallisia uimareita. Paikka on niin syrjässäkin, etteivät edes mopopojat viitsi noin kuuseen ajella mökäämään.

Ja millä oikeudella joku mökkiläinen voi edes vaatia yleisen uimarannan sulkemista, pistäköön mökkinsä myyntiin jos häiritsee, ei meillä tavallisilla tallaajillakaan mitään sanavaltaa ole naapureiden tekemisiin.

Ritva Helena

Samoin, olen käynyt aina pari kertaa kesässä, vesi on ihanan kirkasta, mutta ranta tosi vähän käytössä niin että kuka sitä häirötä tuottaa? Taitaa valittajalla olla omia tavoitteita rannan suhteen, jos se suljetaan niin ostavat itselleen, toivottavasti kaupunki ei anna espoolaisten määrätä asiassa.

Tontin tarvetta

Yritysrekisterin mukaan yrityksen toimialana on ”moottoriajoneuvojen osien ja varusteiden tukkukauppa”. Liikevaihtoa viime vuonna kertyi 27 tuhatta euroa ja aiempina vuosina samaa luokkaa. Minkälaista haittaa nämä satunnaiset uimarannan käyttäjät aiheuttavat tälle liiketoiminnalle?

Kiva uimapaikka

Tosi nätti paikka varsinkin kesäaamuisin. Nykyisin muuttunut vähän rauhattomaksi, kun mökkejä noussut lähistölle. Outoa porukkaa, kun tullaan uudisasukkaina ja ollaan kuin Euroopan omistajat. Hyvä että meillä on oikeuslaitos, joka näyttää pystyvän pitämään nämä aisoissa.

Terho Mikkola

Outoa toimintaa.

Jos on liikevaihto vain 27 tuhatta euroa, niin luulisi löytyvän parempaakin tekemistä kuin käräjöinti.

Koira haudattuna!

Mikäs koira tähän on haudattuna, kun niin kiivaasti tuo Smarttab tuota rantaa haluaa. Toivottavasti eivät sitä saa.

Taivaansiivet

Olen käynyt kyseisellä rannalla useamman kerran viimekesänä huoltohommissa, eikä siellä ole ollut koskaan samaan aikaan mitään toimintaa tai edes uimareita.

Valitus on naurettava, eikä tuollaiseen saisi reagoida, muutoin kuin laskuttamalla oikeudenkäynneistä yhteiskunnalle koituneet kulut valituksen tekijöiltä.

Elina Mead

Aina olen saanut yksin uida. En ole huudellut enkä edes laulanut.

Sami Lindberg

Komppaan muita kommentoijia; rannalla on harvemmin ketään, eikä sinne mitään isoa ”häirikköjoukkoa” edes mahdu. Arvaan että takana on tarve saada ranta kaupungin listoilta pois ja sitten tarjoutua ostamaan se pois. Ei jatkoon.

Halpa lunastus?

No kun saisi sen kaavassa todettua laittomaksi yleiseksi rannaksi, niin voisi sen sitten kaupungilta lunastaa halvalla yksityiseksi. Niinhän se menisi.