Bussi syöksyi alas jyrkänteeltä Perussa – 48 ihmistä kuoli

0

Perussa tapahtuneessa bussiturmassa on kuollut ainakin 48 ihmistä, kertoo poliisi. Yli viittäkymmentä ihmistä kuljettanut bussi syöksyi eilen alas jyrkänteeltä noin sadan metrin matkan törmättyään ensin kuorma-autoon.
Linja-auton kyydissä oli tiettävästi 57 ihmistä eli osa matkalaisista selvisi hengissä.
Bussi oli matkalla Huachosta pääkaupunki Limaan. Onnettomuus tapahtui rannikkoväylällä noin 45 kilometriä Limasta pohjoiseen. Kyseisellä tieosuudella kulkee vain raskasta liikennettä. Usein toistuva sumu ja ilmankosteuden aiheuttama liukkaus tekevät tiestä vaarallisen.
Liikenneonnettomuudet ovat yleisiä Perussa. Tilastojen mukaan vuonna 2016 liikenneonnettomuuksissa kuoli maassa yli 2500 ihmistä.


Korjattu aiempaa uutista klo 8.25 AFP:n päivitettyä tietojaan: Vuonna 2016 liikenneonnettomuuksissa Perussa kuoli yli 2 500 ihmistä, ei lähes 500.

STT

Kuvat: