Hermannin koulun lukukausi alkaa kymmenellä liikuntatunnilla

4
Yksi liikuntapäivien lajeista on keilaus. Kuva: TS Arkisto/ Jori Liimatainen

Hermannin koulun kevätlukukausi alkaa torstaina koko päivän kestävällä liikuntatunnilla. Liikuntaa on luvassa myös perjantaina.

Koululaiset liikkuvat muun muassa Salohallissa. Samaan aikaan opettajat purkavat muuttokuormaa uusissa väistötiloissa Salon AMK:n kiinteistössä, jossa kouluarki alkaa ensi viikon maanantaina.

Kahden päivän mittaisen liikuntatunnin aikana ohjelmassa on esimerkiksi luistelua, juoksua, keilausta ja kaupunkisotaa. Toiminnallisten päivien aikana ratkaistaan myös Hermannin koulun tankofutismestarit.

Hermannin koulussa alkoi viime syksynä remontti, joka kestää koko kevätlukukauden ajan. Kuva: SSS Arkisto / Minna Määttänen
Repa

Johtuuko tämä siitä että opettajat eivät viitsineet käyttää lomastaan yhtä tai kahta päivää siihen että olisivat tulleet järjestelemään koulua joululomansa aikana? Jos näin, niin eivät opettajat paljon jousta oikeuksistaan edes tälläisessä tapauksessa jossa olisivat voineet olla esimerkkinä opiskelijoille miten joskus voi joustaa omista oikeuksistaan yhteisen hyvän eteen.

Väpä

Eivätköhän opettajat jo olleet esimerkkinä iltatyönteosta tyhjentäessään omalla ajallaan koulun ja pakatessaan tuhannet kirjat, kymmenet koneet ja satojen kilojen materiaalit laatikoihin, jotta muuttofirma saa ne välipäivinä siirrettyä väistötiloihin. Miksi kadehtia?

Änkyrä

Minusta suurituloisten ja hyväkuntoisten eläkeläisten sekä kaikenlaisten työttömien tulisi auttaa yhteiskuntaa tällaisissa hätätilanteissa. 3-4 päivää pölyisten ja raskaitten muuttolaatikoitten kanniskelua sekä purkamista olisi ihan kohtuullinen panos. Lisäksi samalla tulisi koettua sosiaalista elämää.

Hanna

Jo kotona minulle opetettiin, että pyri olemaan puuttumatta toisten töihin, jos et niistä mitään tiedä.