HPK katkaisi LP Viestin pitkän cupfinaalien putken – edellisen kerran cupfinaali pelattiin ilman salolaisia vuonna 2003!

3
LP Viesti joutui pettymään Kupittaan palloiluhallin ensimmäisessä ottelutapahtumassa.

LP Viestin pitkä putki lentopallon naisten Suomen cupin finaaleissa katkesi perjantaina, kun Hämeenlinnan Pallokerho voitti Turun uudessa palloiluhallissa pelatun cupvälierän erin 1–3 (25–20, 22–25, 22–25, 20–25).

Kolme edellistä cupmestaruutta voittanut LP Viesti (tai sen edeltäjä Salon Viesti) oli edellisen kerran jäänyt cupfinaalin ulkopuolelle vuonna 2003.

Ilman Ronja Heikkiniemeä ja Eeva Puukkaa pelanneen LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen yllätti pistämällä paluumuuttaja Dubravka Rakicin ensimmäistä kertaa tällä kaudella aloitusseitsikkoon, siirtämällä tehohakkuri Kertu Laakin yleispelaajaksi ja istuttamalla loimaalaislähtöisen Saana Lindgrenin hakkuriksi. Laak ei kuitenkaan vastaanottanut kuin kutospaikalla, joten libero Hillaelina Hämäläinen ja yleispelaaja Noora Kosonen vastasivat käytännössä kahdestaan vastaanotosta.

LP Viesti sai loistavalla syöttöpelillä HPK:n vastaanoton rikki ja siirtyi avauserässä nopeasti 8–3-johtoon. Aikalisänsä nopeasti käyttänyt HPK selvisi alkuhämmennyksestä, ja kiri hyvän torjuntapelaamisen ansiosta LP Viestin tuntumaan. HPK ei kuitenkaan pystynyt murtamaan LP Viestin normaalista poikkeavaa vastaanottoryhmitystä, ja salolaiset pysyivät Laakin hyökkäyssuoritusten ja kahden peräkkäisen ässäsyötön ansiosta johdossa loppuun asti. Eräpallon kenttään löi paljon laidalla tilaa saanut Lindgren, avauserä LP Viestille 25–20.

Toinen erä näytti ratkeavan ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa: HPK teki erän neljä ensimmäistä pistettä ja huolimattomasti pelannut LP Viesti sortui helppoihin virheisiin. Rakicin päästyä peliin mukaan LP Viesti piipahti pisteen päässä (7–8), kunnes HPK nykäisi uudelleen ja siirtyi 7–11-johtoon. LP Viestillä oli monta paikkaa tasoittaa erä, mutta syöttö- ja kommunikaatiovirheet pitivät HPK:n 1–2 pisteen etumatkalla.

LP Viestin passarin Viktoriia Tuchashvilin syöttövuorolla joukkue kuroi vihdoin HPK:n johdon kiinni ja tasoitti tilanteeksi 19–19. HPK kuitenkin ryhdistäytyi aikalisän jälkeen, siirtyi 21–24-johtoon ja hankki kolme eräpalloa itselleen. Niistä toinen toi tuloksen ja HPK tasoitti erät 1–1:een.

Kolmannen erän alkua hallitsi vuorostaan LP Viesti. Tilanteessa 7–4 HPK otti aikalisän ja siirtyi huippupassari Chloe Collinsin syöttövuorolla 7–8-johtoon. Erä eteni tasaisesti piste pisteestä aina tilanteeseen 13–13. HPK:n Salla Karhun kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä toivat HPK:lle 13–16-johdon, jonka LP Viesti kuitenkin kuittasi Laakin syöttövuorolla 16–16:een. Erä pysyi tasaisena tilanteeseen 19–19, jonka jälkeen HPK teki kolme peräkkäistä pistettä ja ratkaisi erän itselleen.

HPK jatkoi neljännessä erässä siitä mihin kolmannen erän lopussa jäi. Laura Baggin ässäsyötöllä HPK siirtyi jo 2–7-johtoon. Tehonsa kadottanut Laak kuitenkin löysi uudelleen alkuerien vireensä ja LP Viesti hiipi pikkuhiljaa HPK:n kantaan (9–10). LP Viestin sentterin Anna Czakanin ohella huippuottelun pelanneen HPK-sentterin Yasmine Madsenin kolmella pisteellä HPK kuitenkin meni tekniselle aikalisälle 11–14-johdossa.

Paremmin puolustanut HPK pakotti LP Viestin ja etenkin Laakin tekemään valtavan työn jokaisen pisteen eteen, mutta niin vain erä tasoittui taas 16–16:een. Lindgrenin torjuntapisteellä ja Tuchashvilin ässäsyötöllä LP Viesti siirtyi jo 19–17-johtoon. HPK ei taipunut, vaan otti ohjat itselleen ottelun parhaan pelaajan Daniela Öhmanin ässäsyötöillä ja siirtyi kuudella peräkkäisellä pisteellä ratkaisevaan 19–23-johtoon. Siitä ei LP Viesti enää toipunut.

HPK kohtaa lauantaina pelattavassa finaalissa Pölkky Kuusamon. Pölkky voitti pitkässä, vasta kello 21.16 päättyneessä välierässä Oriveden Ponnistuksen erin 3-2.

Kaukvuoren+keisari

Oliskohan jo tolla budjetilla aika katsoa valmenuksen tasoon! Ei iän kaiken voi kavereita ruokkia.

Petteri Laaksonen

Taitaa Lemminkäinen olla Suomen pitkäaikaisin valmentaja/urheilutoimenjohtaja yhdessä ja
samassa seura joukkueessa!?

Kiskon Kiskojat

Peku

Ja myös menestynein valmentaja. Ilman Lemminkäistä ei olisi Salossa ollut koskaan tätä menestystä.