LP Salo menetti jo varmalta näyttäneen jatkopaikan – Brno voitti neljä erää putkeen ja päätti salolaisten eurokauden

2
LP Salon eurokausi oli pelkkiä pettymyksiä täynnä. Kuva marraskuun Mestarien liigan ottelusta Maritzaa vastaan.

LP Salo koki eurocuphistoriansa yllättävimmän tappion, kun joukkue hävisi Salohallissa lentopallon naisten CEV Cupin avauskierroksen toisen osaottelun tshekkiläiselle Kralovo Pole Brnolle puhtaasti erin 0–3 (16–25, 21–25, 23–25).

Synkkä ilta musteni lopullisesti jatkopaikan ratkaiseessa kultaisessa erässä, jonka Brno voitti 13–15.

Näin LP Salon taival CEV Cupissa ja tämän kauden europeleissä päättyi. LP Salo hävisi syksyllä Mestarien liigassa bulgarialaiselle VC Maritza Plovdiville, jonka johdosta joukkue ”putosi” CEV Cupiin. Myös Maritzaa vastaan putoaminen varmistui vasta Salohallissa pelatun kultaisen erän jälkeen.

Joulukuussa Brnossa pelatun avausottelun lähes näytöstyyliin voittanut LP Salo oli toisessa osaottelussa täysin jäässä. Brno vei kahta ensimmäistä erää selvästi ja tarrasi tiukasti jo menetetyltä näyttäneeseen jatkopaikkaan.

Katastrofaalisen avauserän (16–25) jälkeen toinen erä (21–25) oli jo aavistuksen parempaa. Kolmatta erää otteitaan edelleen parantanut LP Salo johti jo 21–16, ja oli kääntämässä erää ja otteluparia itselleen. Brnon Anna Suchan syöttövuorolla vieraat kuitenkin tulivat tasoihin. Ronja Heikkiniemen hyökkäysvirhe toi Brnolle ottelupallon, jota vieraat eivät jättäneet käyttämättä.

Näin ollen toinen osaottelu päättyi ensimmäisen tavoin 0–3-vierasvoittoon ja jatkoonmenijä ratkaistiin 15 pisteeseen pelattavassa kultaisessa erässä.

Vieraat ottivat kultaisessa erässä edun siirtymällä 4–6-johtoon. Vierasjohto kasvoi 6–8:aan, 6–10:een ja aina 7–11:een asti. Kun jokainen pitkä pallo kääntyi toistuvasti vieraille, ei jatkopaikan kohtalosta ollut kauaa epäselvyyttä.

Brno siirryttyä 11–14-johtoon vierailla oli käytössään kolme ”jatkopaikkapalloa”. Ensimmäinen päättyi Heikkiniemen torjuntaan, toinen Brnon hyökkäysvirheeseen, mutta kolmannen vieraiden Anna Sucha löi taitavasti takarajalle ja näin Salohalli hiljeni lopullisesti.

Brno kohtaa toisella kierroksella venäläisen huippujoukkueen Uralochkan, joten LP Salolta lipesi niin sanotusti lihava paisti haarukasta.

Rajujen pettymysten tammikuu jatkuu LP Viestiksi muuttuvan joukkueen osalta perjantaina Nurmossa Mestaruusliigan sarjatulokkaan Jymyn vieraana.

Pena

Koko kauden hyviä otteita esittänyt Pilvi Kettunen ei ollut avauksessa, vaan Rakic, jolla vasta yksi ottelu alla ja keskenkuntoinen. Miksi näin? Laak, Czakan ja Heikkiniemi omalla tasolla, muut ei.

Keijo K.

Ihmettelen, ettei edes cupin HPK-ottelu herättänyt valmennusta.