LP Viesti juhlisti Dubravka Rakicin paluuta täystyrmäyksellä

0
LP Viestin keskitorjuja Dubravka Rakic (kesk. pelasi kaksi ensimmäistä erää ja teki kymmenen pistettä.

LP Viesti ei antanut loukkaantumishuolien vaivata vuoden 2018 ensimmäisessä lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa, vaan tyrmäsi LP Kangasalan tylysti erin 3–0 (25–17, 25–21, 25–7).

LP Viestiltä puuttui ottelusta normaalisti aloitusseitsikossa pelaavat keskipelaaja Eeva Puukka, yleispelaaja Ronja Heikkiniemi ja libero Hillaelina Hämäläinen. Niinpä Pilvi Kettunen sai jatkaa keskellä, Tuuli Kukkonen sai komennon yleispelaajaksi ja Roosa Heikkiniemi liberoksi. Kolmikko täytti paikkansa moitteetta.

LP Viestin tehotrio oli hakkuri Kertu Laak (17/+12), yleispelaaja Noora Kosonen (11/+9) sekä keskipelaaja Anna Czakan (13/+10). Kosonen syötti viisi ässää, Czakan ja Kukkonen kolme. Lisäksi Czakan napsi viisi torjuntapistettä.

Illan iloisin asia kotijoukkueen kannalta oli voiton lisäksi paluumuuttaja Dubravka Rakicin ensimmäinen liigaottelu lähes kahteen vuoteen. Äitiyslomalta kentälle palannut Rakic vaihdettiin ensimmäistä kertaa kentälle toisessa erässä tilanteessa 18–18. Uudenvuodenaattona 32 vuotta täyttänyt ”Duda” jäi debyytissään pisteittä.

Voitto nosti LP Viestin sarjataulukossa toiseksi pisteellä ohi ottelun enemmän pelanneen Oriveden Ponnistuksen. Kaksi ottelua LP Viestiä enemmän pelanneen sarjakärjen HPK:n etumatka on kaksi pistettä.

LP Viestin seuraava ottelu on perjantaina Turun uudessa Palloiluhallissa, jossa joukkue kohtaa Suomen Cupin välierässä juuri HPK:n. Puukka on varmuudella sivussa tuostakin ottelusta, Hämäläisen ja Heikkiniemen pelikunto selvinnee vasta lähipäivinä.

Jos LP Viesti etenee lauantaina pelattavaan finaaliin, kohtaa se toisen välieräparin OrPo–Pölkky voittajan.