Pastakone puskee campanellia Paimiossa

1

Täysin kotimaisista raaka-aineista valmistetut tuorepastat ovat vielä marginaalituote, mutta paimiolainen Marika Mulari on lyhyessä ajassa löytänyt pastoilleen myyntikanavia.

Viime vuonna toimintansa aloittanut Egget Pastaamo tekee tuorepastaa, jonka vehnäjauhot ovat Kemiönsaaresta ja kananmunat Nousiaisista. Erilaisia pastoja vääntää italialaisvalmisteinen pastakone alunperin autotalliksi tarkoitetun pastaamon nurkassa.

Lähellä ja ekologisesti tuotettu, itse suunniteltu ja valmistettu, ovat Marika Mularille peruasioita.

– Suomessa ovat maailman puhtaimmat kananmunat. Katselin Italiassa valmistettua 250 gramman tuorepastapakettia ja mietin, missä olosuhteissa ne munat on tuotettu. Syntyi ajatus, että ehkä minun palani lähiruokaboomista on ryhtyä tekemään pastaa.

Lue lisää keskiviikon 3.1.2018 Salon Seudun Sanomista

 

 

 

M H

Ja missä on pastantekijän päähine? Elintarvikkeiden valmistuksessa päässä tulisi olla päähine.