Salon jätevoimalaitoksesta yleisötilaisuus ensi viikolla

6

Saloon rakennettavasta jätevoimalaitoksesta järjestetään yleisötilaisuus ensi viikolla. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH), Salon Kaukolämpö Oy ja Salon kaupunki.

Kaikille avoin tilaisuus Salon Korvenmäen jätevoimalaitoshankkeesta on Salon seudun ammattiopistolla (Taitajankatu 6) torstaina 18. tammikuuta kello 17–19.30.

Tilaisuudessa kerrotaan hankkeesta ja sen aikataulusta, ja kaupunkilaiset voivat esittää kysymyksiä Lounais-Suomen Jätehuollon, Salon Kaukolämmön ja Salon kaupungin edustajille sekä hankkeen parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Yleisötilaisuuden aika on rajallinen, joten kysymyksiä voi lähettää etukäteen osoitteeseen asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ja Salon Kaukolämmön perustama energiayhtiö rakennuttaa Salon Korvenmäkeen jätevoimalaitoksen.

Lue lisää 13.1. lehdestä.

Jätä kommentti

6 Kommenttia "Salon jätevoimalaitoksesta yleisötilaisuus ensi viikolla"

Eihän tilaisuudella enää mitään saavuteta hankkeen tässä vaiheessa. Tämä tilaisuus olisi pitänyt järjestää ennen kuin asiasta päätettiin. Keskustelu on nyt pelkkää kosmetiikkaa, jotta myöhemmin kaupunkikin voi sanoa, että asiastahan pidettiin yleisötilaisuuskin.

Kyllä vaan

Voidaan kyllä ajatella, että yleisötilaisuus on asiapohjaltaan tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan siitä, mitä on päätetty ja mitä on tulossa. Vaaleissa valitut äänestäjien edustajat viisaudessaan tutustuivat ja päättivät asiasta varmasti parhaan taitonsa mukaan.

Tiedotustilaisuuskin varmasti kiinnostaa monia.

Vieläkin, eikö vaan

Näinhän juurikin on käynyt, että vaaleissa valitut edustajat nimenomaan olisivat tarvinneet vasta nyt jaettavaa – ja nimenomaan kysymysten kautta muodostuvaa tietoa jätevoimalasta – päätöksen teon pohjaksi. Ei tällaisia asioita edustajat, eivätkä muutkaan, pysty ja ehdi selvittämään pelkästään suuressa viisaudessaan, eli kyllä tässä tapauksessa ns. faktoja tarjoillaan kaikille kuulijoille, olivatpa kuinka viisaita tahansa, kovasti jälkijunassa. Juna meni jo.

Eikö edustuksellinen demokratia tarkoita sitä, että vaaleissa valitut henkilöt tekevät päätökset sen luottamuksen varassa, jonka ovat äänestäjiltä saaneet.
Kaikilla, joilla on ollut asian tiimoilta esittää jaettavaa tietoa, on ollut mahdollisuus esittää se tietonsa omalle edustajalleen kunnan elimissä ja vaikuttaa näin lopputulokseen. Mahdollisuus on seuraavissa vaaleissa vaihtaa luottamushenkilö, jos hän ei ole aktiivinen ja kuuntele kansan ääntä, sekä tekee lisäksi huonoja päätöksiä.

Mitkä ovat niitä päätöksiä, jotka pitäisi tehdä mieluummin kansankokouksessa kuin edustuksellisen demokratian muotoilemalla tavalla? Kansankokous toimii pienessä kyläyhteisössä, mutta kymmenien tuhansien asukkaiden kaupungissa; tuskin.

Kaupungin päätöksenteko on etääntynyt avoimmuuden periaatteista, kun aiemmin liikelaitoksena suoraan kaupungin avoimen päätöksenteon alla toiminut laitos muuttui osakeyhtiöiksi. Niin kauan kun päätöksenteko on kunnallisten luottamusmiesten käsissä, päätöksistä ja niiden valmistelusta on helppo saada tietoa. Liikelaitoksiin sovelletaan julkisuuslakia, jolloin päätöksenteko on lähtökohtaisesti julkista. Osakeyhtiöt puolestaan vetoavat osakeyhtiölakiin ja kieltäytyvät antamasta tietoja. Kaavaillun jätevoimalan rakennuttajat Salon kaukolämpö ja Lounais-Suomen jätehuolto ovat osakeyhtiöitä. Nyt ”jäteporvarit” junailevat täysin piilossa kuviota, jossa kaupunki yritetään saada kantamaan vastuu, joko lainojen takaajana tai lainanottajana, vaikka se olisikin Salon kaukolämpö Oy:n nimissä. Lainasumma nousee väkisin yli 70 miljoonan euron, yhtiössä jonka liikevaihto on nyt 10 miljoonaa. Epäsuhta on… Lue lisää »
Perkko Jaakola

Tämä polttolaitos on hyvä juttu. Omistamani kiinteistön arvo nousee ekoenergiavoimalapuiston myötä. Jätteiden käristely on tätä päivää, ja sitä asiaa asuntoni ostavat osaavat arvostaa jokaisella henkäyksellään.

Onko Paimion keuhkoparantola vielä toiminnassa?