Salon yritykset odottavat kasvua

1
Salossa uusille yrityksille on hyvin tilaa muun muassa Metsäjaanun teollisuusalueella.

Salon seudun yrityksillä on varsin valoisat odotukset kuluvan vuoden kasvusta. Tämä käy ilmi tuoreesta maakuntaennusteesta, jonka mukaan Salon tilanne on selvästi positiivisempi kuin vuosi sitten.
Maakuntaennuste kertoo hyvistä näkymistä koko maakunnassa. Talousodotuksissa lähestytään jo 1990- ja 2000-lukujen huippuvuosia.
Maakuntaennuste on alueellinen suhdannebarometri, jota on tehty jo 25 vuotta. Ennusteeseen kootaan yrittäjien arvioita tulevan vuoden näkymistä.

Tuore ennuste vahvistaa kuvaa Salon taloustilanteen käänteestä. Yritysten arvioiden mukaan ollaan menossa kohti parempaa. Myönteisillä odotuksilla on merkitystä, sillä niillä on taipumus näkyä uusina investointeina ja työpaikkoina.
Salossa työttömyys on laskenut tasaisesti, mutta työtä vailla on edelleen liian moni työnhakija. Salossa on kannettu huolta myös ostovoimasta, jonka on pelätty heikkenevän kadonneiden työpaikkojen myötä.
Työttömyyden nujertamiseen ja ostovoiman kohentamiseen yritysten kasvuodotukset sopivat hyvin.

Maakuntaennusteessa eniten liikevaihdon kasvua odottavat Turunmaan yritykset. Salon seutu tulee heti toisena. Turunmaan ja Salon seudun yrittäjät ovat toiveikkaimpia myös kannattavuuden paranemisessa.
Salon seudun kannattavuusodotukset ovat nousseet eniten koko maakunnassa. Myönteisin odotuksin seudun yrityksissä suhtaudutaan myös henkilöstön määrän kasvuun ja investointeihin.

Olosuhteet kasvulle näyttävät Salossa ja koko seudulla olevan kunnossa. Salon seutu nousi maakunnan kärkeen, kun kysyttiin yrittäjien arviota kaupungin ja yritysten välisestä yhteistyöstä. Kuntakohtaisessa vertailussa yrittäjyysilmapiirin ja yhteistyön ykköskunta on Lieto, mutta Salo kärkkyy aivan mitalisijojen tuntumassa.
Toimitiloissa ja tonttitarjonnassa Salon tilanne on kyselyn mukaan koko maakunnan paras.
Kaikki kasvun edellytykset ovat siis juuri alkaneelle vuodelle olemassa. Nyt pitää vain yhteistyössä varmistaa, että orastavalle kasvulle annetaan kaikki mahdollisuudet.

Aspire

Toiveikkaat yrittäjien tulevaisuudenodotukset pitää saada myös tiedoksi valtakunnantasolle, sillä tuore uutinen Salon asuntojen arvonalenemisesta kertoo valitettavasti viestiä toisensuuntaisesta kehityksestä.

Nyt on taottava positiivisella moukarilla mielipidealasinta ja käännettävä mielikuva Salosta entisenä Nokian jättömaana hedelmälliseksi tulevaisuuden kasvuympäristöksi. Se koituu koko Salon hyödyksi yrittäjistä asukkaisiin asti.

Salo kaipaa lisää positiivista klangia.