Teemu Rannikko nousi Korisliigan kautta aikojen syöttötilaston kärkeen – ”Taikurin” juhlailta päättyi ikävään loukkaantumiseen

0
Teemu Rannikon ilme oli tuskainen.

Vilppaan kapteeni Teemu Rannikko nousi Korisliigan kautta aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko antoi neljä koriin johtanutta syöttöä Helsingissä pelattavussa Korisliigan kärkiottelussa Seagulls–Vilpas.

Tilaston kärkipaikkaa piti Pyrintöä ja Kobria pitkällä liigaurallaan edustanut Damon Williams, joka antoi 580 ottelun mittaisella liigaurallaan yhteensä 2 284 syöttöä (3,9 syöttöä ottelua kohden). Liigauransa vuonna 1996 Turun Piilosetissa aloittanut Rannikko tarvitsi Williamsin ohittamiseen ainoastaan 332 ottelua (keskiarvo 6,9).

Rannikko on antanut syötöistään 960 Piilosetin paidassa (kaudet 1996–2000), 1 260 Joensuun Katajan paidassa (2013–2017) ja loput reilut sata korisyöttöä Vilppaan paidassa kuluvalla kaudella.

Jos Rannikko pysyy terveenä, tulee hän myös pysymään syöttötilaston kärkipaikalla ainakin 2020-luvun loppuun, sillä Rannikon sopimus Vilppaan kanssa kattaa vielä kauden 2018–2019. Lähimmät uhkaajat aktiivipelaajista ovat Tampereen Pyrinnön Antero Lehto (1 407) sekä tällä hetkellä Ruotsissa pelaava Antto Nikkarinen (1 438), jotka tätä tahtia pian yli 900 syötön päässä ”Taikurista”.

Rannikon juhlailta sai kuitenkin surkean päätöksen, sillä hän taittoi korinalustilanteessa nilkkansa, kun ottelua oli pelattu vain reilut viisi minuuttia. Rannikko talutettiin pois kentältä, eikä häntä nähty enää tositoimissa.

Vilpas kuitenkin voitti ottelun ilman kapteeniaan pistein 72-83. Voitto oli Korisliigaa johtavalle Vilppaalle jo seitsemäs peräkkäinen.