Vilpas haki seitsemännen peräkkäisen voittonsa – etumatka liigakärjessä kasvoi jo kymmeneen pisteeseen

0

Vilpas vankisti entisestään asemaansa Korisliigan kärjessä, kun joukkue kaatoi vieraskentällä Helsinki Seagullsin pistein 72–83.

Voitto oli Vilppaalle jo seitsemäs peräkkäinen ja kasvatti joukkueen sarjajohdon peräti kymmeneen pisteeseen.

Korisliigan kautta aikojen syöttötilaston kärkeen nousseen Teemu Rannikon ja Juho Nenosen johdolla Vilpas aloitti ottelun hurjalla höyryllä ja johti kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen jo 2–15. Ensimmäisen viiden minuutin aikana neljä korisyöttöä antanut Rannikko kuitenkin taittoi nilkkansa ikävän näköisesti ottelun kuudennella minuutilla ja joutui jättämään ottelun kesken. Seagulls kavensi Vilppaan johdon 19–23:een ennen avausneljänneksen loppumista.

Rannikon siirryttyä pukukoppiin hoidettavaksi John Jordan sai kantaakseen päävastuun Vilppaan pelinrakentelusta. Vilppaan hyökkäyspelaamisesta katosikin hetkeksi paras terä, mutta joukkue kompensoi tätä tiivistämällä puolustustaan entisestään. Aatu Kivimäen kolmosella Vilpas siirtyi jo 23–32-johtoon. Seagulls oli jo pääsemässä vieraiden rinnalle, mutta kauden parhaan ottelunsa pelanneen Nenosen kolmen pisteen hyökkäys sekä Tobin Carberryn viimeisten sekuntien kolmonen kasvattivat Vilppaan taukojohdon yhdeksään pisteeseen (38–47).

Kolmas neljännes oli Seagullsin. Joukkue sai aggressiivisella puolustuksellaan Vilppaan hyökkäyspelin sekaisin ja Vilpas piti johtoasemansa vain vapaaheittojen turvin. Kivimäen illan toinen kori nosti Vilppaan 61–63-johtoon ennen päätösneljännestä.

Seagulls siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon päätösneljänneksen avausminuutilla, kun joukkueen debytantti Michael Caffey upotti illan ensimmäisen kolmosensa (66–63). Seagullsin jouduttua jälleen nopeasti virhevaikeuksiin Vilpas pääsi tasaisesti vapaaheittoviivalle ja ottelu pysyi tasaisena, vaikka Seagulls määräsi tempon ja eikä antanut Vilppaalle ainuttakaan helppoa koria.

Kotijoukkueen paras pistemies Remy Abell otti viidennen virheensä neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua ja sitä seuranneesta vapaaheitosta Vilppaan paras pistemies Carberry siirsi vieraat 68–71-johtoon. Matias Ojalan viidellä peräkkäisellä pisteellä ja Jordanin kolmosella vierasjohto kasvoi jo 72–79:een. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun Timo Heinonen rikkoi levypallotilanteessa Ojalaa, joka heitti vapaaheitot sisään.

Vilpas onnistui jälleen kerran tasaisesti. Carberry (18 pistettä/11 levypalloa), Jordan (19/3/6 syöttöä) ja liigan levypallokuningas Aaron Jones (6/16) sekä 15 pistettä heittänyt Nenonen olivat joukkueen tehokkaimmat. Myös 10 pistettä heittäneen Ojalan viimeisen neljänneksen korit yhdistettynä miehen hyvään puolustustyöskentelyyn olivat avainasemassa.

Vilppaan seuraava ottelu on keskiviikkona Kouvolassa sarjakakkosta Kouvoja vastaan. Jos Kouvolasta on lopputuloksena vierasvoitto, on runkosarjan voitto jo erittäin suurella todennäköisyydellä Vilppaan. Toisaalta Vilpas joutunee lähtemään otteluun ilman Rannikkoa, joka poistui Töölön Kisahallista kävelykeppien varassa.