Oskari Takkinen on kaksinkertainen voittaja

0
Oskari Takkinen koristelee vadelmamoussekakun tuoreilla marjoilla ja kukilla..

Oskari Takkinen Salosta on kaksinkertainen ammattioppilaitosten Rinkeli Grand Prix -kilpailun voittaja. Takkinen leipoi itsensä työparinsa kanssa helmikuussa Suomen mestariksi Turussa ja viime vuonna Kotkassa.  Rinkeli-kisa mittaa ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriopiskelijoiden taitoja parikilpailuna.

Takkisen vahvuus ovat konditoriatuotteet. Voittoisan mousseleivoksen nimi on Sulhaspoika. Se perustuu hyvään vaniljamousseen, joka on maustettu useilla mauilla mustaherukasta inkivääriin.

Kilpapari, turkulainen Alisa Narsakka, keskittyi kahvileipään. Se oli granaattiomenan siemenillä ja -hillolla maustettu voitaikinaleivonnainen, Punastunut kaaso.

– Meillä meni kaikki täydellisesti. Murskavoitto, kun toiseksi tullut sai yli 100 pistettä vähemmän, Takkinen iloitsee.

Joukkuetta valmensi Turun ammatti-instituutin opettaja Arja Korhonen-Masalin.