Pörsseissä piti pokka Trumpin tuontitulleista huolimatta – Suomessa teräsyhtiöt luisuivat

0

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ilmoitus tuontitulleista teräkselle ja alumiinille ei aiheuttanut paniikkia pörsseihin. Euroopan merkittävimmät pörssit sulkivat perjantaina aavistuksen nousussa tai hienoisessa laskussa. Lontoon pörssi sulki 0,3 prosentin nousussa ja Pariisin taas 0,4 prosentin nousussa. Frankfurtin pörssi sulki 0,1 prosentin laskussa.
Helsingin pörssi sulki 0,1 prosenttia nousussa. Teräsyhtiö SSAB:n osake luisui päivän aikana lähes kolme prosenttia miinukselle ja Outokummun noin 1,2 prosenttia. Kaupankäynnin päättyessä konepajayhtiö Wärtsilän osake oli pakkasella lähes 67 prosenttia, mikä Arvopaperin ja Kauppalehden mukaan johtui osakesplitistä. Splittauksessa osakkeenomistajat saivat kutakin osakettaan kohti kaksi uutta osaketta.
New Yorkin Dow Jones -indeksi oli kolme tuntia ennen sulkemista reilun prosentin nousussa. Tokion Nikkei sulki puoli prosenttia nousussa.

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/terasyhtiot-luisuvat-helsingin-porssissa-wartsilan-osake-splitattiin-6705719
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/HiGTJcma?ref=ampparit:ecc0&ext=ampparit

STT

Kuvat: